KRISTIANSAND: Guttenes forklaringer ble, som under de to første dagene av rettssaken i Kristiansand tingrett, spilt av foran tiltalte, dommere og advokater. Etter hvert avhør fikk 31-åringen mulighet til å forklare seg om det som var kommet fram.

Mot guttene som forklarte seg i dag, står mannen tiltalt for å ha presset mot lysken under trusen samtidig som han berørte kjønnsorganet deres.

— Jeg hadde normalisert det. Det kan godt hende det var et selvbedrag. Nå synes jeg ikke det er greit. Men den gangen trodde jeg det, sa 31-åringen i retten da han ble spurt om hvorfor han trodde han kunne ta hånden under trusen på guttene.

Skadebehandling

Han begrunnet det med skadebehandling og undersøkelser, og svarte følgende på om han kunne kjenne skader uten medisinsk erfaring:

— Jeg har vært helt overbevist selv om at jeg kunne det.

Den ene av guttene, en 15-åring, var selv til stede i retten sammen med foreldrene da dommeravhøret av ham ble spilt av. 31-åringen nektet for overgrep mot ham, og fortalte at han undersøkte lysken uten å være nær kjønnsorganet.

Gutten skal heller ikke ha reagert kraftig der og da.

— Jeg tenkte at det var et hendelig uhell, og at det var noe som kunne skje alle. Jeg trodde jo at han visste hva han holdt på med, sa gutten under dommeravhøret.

- Ble stum

Faren til 15-åringen var stevnet som vitne. Han forklarte at han ikke på noe tidspunkt hadde mistanke om det som er kommet fram.

— Da jeg fikk melding om saken i begynnelsen av februar, ble jeg helt stum, sa faren.

Sønnen fortalte selv til faren i fjor høst at han var blitt kjent på i lysken av den tiltalte fotballtreneren, men nevnte ikke noe om at 31-åringen også skulle ha vært borti kjønnsorganet. Faren konfronterte deretter 31-åringen med lyskeundersøkelsen, som han mente en fysioterapeut burde ta seg av.

— Jeg sa at han måtte være forsiktig, og at han var inne på ømtålig område. Det kunne fort gjøre vondt verre, sa jeg. Jeg hadde da ingen mistanke om noe. Han mente selv at han kunne dette. Jeg gjorde han bare oppmerksom på det, fortalte faren.

Fortsetter med dommeravhør

15-åringen fortalte også at treneren hadde endret oppførselen mot ham etter at faren hadde gitt beskjed. 31-åringen nektet imidlertid i retten for at faren på noe tidspunkt hadde konfrontert ham.

— Derfor var det heller ikke noen grunn til å endre oppførselen mot ham, sa tiltalte.

Det er satt av åtte dager til rettssaken i Kristiansand tingrett. Det er ventet at dommeravhørene av guttene vil vare ut mandag. Tirsdag er satt av til aktoratets vitner.

Totalt er 31-åringen tiltalt for overgrep mot 27 fotballgutter.