KRISTIANSAND: Det kom fram under Våg Fotballs informasjonsmøte i går kveld.

Foran over 200 mennesker fra Våg-miljøet, kom bekreftelsen etter et direkte spørsmål fra salen. Til P4 sier politiadvokat Ingrid Thorsen, som er påtaleansvarlig i saken, at politiet bevisst har holdt tilbake opplysninger til pressen og gitt mer informasjon om sakens enkeltheter og omfang til de involverte i klubben.

Våg Fotball ønsker ikke å si noe som helst knyttet til de opplysningene som kom fram under allmøtet:

— Dette har jeg eller vi ingen kommentar til. Jeg verken vil eller kan si noe om dette, sier nestleder i Våg Fotball og talsperson i saken, Bjørn Ole Frohm, til Fædrelandsvennen.

Opplysningene som ble gitt på det lukkede møtet i Vågsbygd Samfunnshus i går kveld betyr at politiet har hatt et sterkt ønske om å gi foreldre og klubben en beskjed om at de opplysninger som er kommet fram i avhør av de berørte fotballspillerne på mange måter er bekreftet av den siktede sportssjefen. Mye tyder på at sportssjefen ikke har tatt standpunkt til straffskyld i saken, men kun erkjent faktiske forhold som han foreløpig er konfrontert med i avhør.

Sportssjefen i Våg, som sitter fengslet med brev- og besøkskontroll, ble forrige onsdag pågrepet i sitt hjem. Han ble da siktet for seksuelle overgrep mot unge gutter i fotballklubben. Politiet tok da rutinemessig beslag i mannens datamaskin og mobiltelefon.

Politiet planlegger også etter det Fædrelandsvennen vet en omfattende avhørsrunde av barn i klubben.

— Jeg ønsker ikke å si noe om antall barn som skal ha blitt utsatt for overgrep. Politiet har heller ikke fullstendig oversikt over dette. Det jeg kan si, er at vi skal snakke med et tosifret antall barn, opplyser Ingrid Thorsen til fvn.no.

I overgrepssaker er det i sin alminnelighet av stor betydning for ofrene at de blir trodd. Dersom en siktet i en overgrepssak erkjenner de faktiske forhold og verifiserer opplysninger som kommer frem i politiavhør eller dommeravhør, skaper dette en betydelig større grad av trygghet for ofrene.

I flere overgrepsdommer er det lagt stor vekt på at tilståelser har en meget stor betydning for ofrene og deres muligheter for å kunne takle de traumer som overgrep i sin alminnelighet gir.

Flere kilder Fædrelandsvennen snakket med i går kveld forteller at mange opplevde informasjonen som ble gitt på møtet som god og oppklarende.