KRISTIANSAND: Den overgrepssiktede sportssjefen i Våg Fotballklubb har hatt treneroppdrag for Agder Fotballkrets, og dermed kan saken ha et omfang som også omfatter flere kommuner på Agder, skriver Aust Agder Blad på nett.

— Vi kjenner historikken på vedkommende og kan bekrefte at han var engasjert som trener i Agder Fotballkrets for noen år siden, forteller daglig leder Kjell Johnsen i Agder Fotballkrets, til avisen, som videre forteller at har saken fått stor oppmerksomhet på kretskontoret de seneste dagene.

STYREMØTET. Derfor står den også på sakslisten på styremøtet tirsdag kveld. Johnsen regner i tillegg med at saken vil bli diskutert på kretstinget 21. februar.

— Det er naturlig at vi prater om det på kretstinget. Ut over det er det politiet som etterforsker saken og som får gjøre sine undersøkelser, sier Johnsen, som ellers åpner for at kretsen skal lage en plan for håndteringen av slike situasjoner.

Det var sist mandag at nestleder i Våg Fotball, Bjøn Ole Frohm, fikk beskjed av en trener om at «det foregikk noe», at klubbens sportssjef skulle ha forgrepet seg på noen av klubbens unge spillere. Politiet ble kontaktet, etterforskning ble startet og torsdag morgen ble sportssjefen arrestert da han skulle dra på jobb. 32-åringen er siktet for seksuelle overgrep, og sitter nå varetektsfengslet i full isolasjon, med brev- og besøksforbud.

POLITET ER ORIENTERT. 32-åringen har tidligere jobbet som ungdomstrener i Start, og formann i idrettsklubben, Audun Myhre, uttalte tirsdag til NRK at han ønsket at eventuelt berørte fra denne tiden skulle ta kontakt.

Sportssjefen startet som trener i Våg i 2002, og ble sportssjef i 2007. Politijurist Ingrid Thorsen i Agder Politidistrikt kjenner til at han har jobbet som trener også utenfor Våg.

— Vi er kjent med at han har hatt virke utenfor egen klubb, og dette er en del vi vil gripe fatt i. Men akkurat nå har vi ikke kapasitet til den delen av etterforskningen. Fokus nå vil først og fremst være knyttet til det miljøet hvor han har hatt sitt virke den senere tiden, sier Thorsen til Aust Agder Blad.

Mandag ble det klart at politiet vil kalle inn et tosiffret antall barn til avhør i sakens anledning.

Tirsdag kveld klokken 18.00 er det informasjonsmøte for alle Våg Fotballs medlemmer.

Klubben har også signalisert at de nå ønsker å komme videre og legge hendelsen bak seg.