KRISTIANSAND: — Jeg ønsker ikke å si noe om antall barn som skal ha blitt utsatt for overgrep. Politiet har heller ikke fullstendig oversikt over dette. Det jeg kan si, er at vi skal snakke med et tosifret antall barn, opplyser politijurist Ingrid Thorsen til fvn.no.

- Snakk med barna

Ifølge Thorsen har politiet akkurat nå størst fokus på å innhente så mye tilgjengelig informasjon som mulig. Det er opprettet flere kontakter med ledelse i klubben, og politiet oppfordrer foreldre på det sterkeste til å snakke med barna sine om saken.

— Det vi har trykk på nå, er å innhente forklaringer fra ledelsen i klubben, foreldre og barn. I tillegg ber vi foreldre til barn som har vært i nærkontakt med siktede, om å snakke med barna om eventuelle opplevelser. På den måten kan vi få på det rene om det har vært forhold som politiet bør undersøke, sier Thorsen.

PC beslaglagt

Den siktede 32-åringen ble pågrepet onsdag i forrige uke, ikke torsdag som det tidligere er opplyst. Selve pågripelsen skjedde uten dramatikk, opplyser politiet. Mannens datamaskin og mobiltelefon ble beslaglagt under ransakingen i hjemmet.

— Vi holder på å gå gjennom dette materialet nå. Hvilke funn vi har gjort, ønsker jeg ikke å kommentere, sier Thorsen.

Siktede har sittet i flere avhør siden han ble pågrepet. Politiet ønsker ikke å kommentere hva som er blitt sagt.

— Det jeg kan si, er at han har sagt seg villig til å forklare seg på nytt, sier Thorsen

Flere vitneopplysninger

Politiet ønsker ikke å opplyse hvem som varslet om overgrepsmistanken. Thorsen sier imidlertid at etterforskningen ble igangsatt på bakgrunn av flere vitneopplysninger.

Fædrelandsvennen vet imidlertid at det var ledelsen i Våg Fotball som henvendte seg til politiet forrige mandag. Politiet har heller ikke mottatt bekymringsmeldinger om mannen tidligere. Siktede er heller ikke tidligere straffedømt.

Siktede startet i Våg Fotball i 2002. Thorsen vil imidlertid ikke si om politiet mistenker at overgrep har skjedd så langt tilbake i tid.

— Perioden som etterforskningen knytter seg til, er de senere år. Etterforskningen vil sannsynligvis avdekke når overgrepene har skjedd, sier hun.

Seksuelle handlinger

Mannen er siktet etter straffelovens paragraf 193 og 200. Den første handler om å skaffe seg seksuell omgang ved å utnytte sin stilling. Den andre knytter seg til seksuelle handlinger med barn under 16 år. Ifølge politiet skal etterforskningen så langt kun ha avdekket at mannen har skaffet seg seksuelle handlinger.

— Jeg ønsker ikke å gå inn på detaljene annet enn å si at det dreier seg om seksuelle handlinger. I henhold til loven handler dette i hovedsak om beføling, sier Thorsen.

Samarbeidsvillig Mannens forsvarer, Ben Fegran, ønsker ikke å kommentere hva mannen har erkjent i avhør.

— Det jeg kan si er at han ønsker å samarbeide med politiet, og har avgitt forklaring ved flere anledninger. Han ønsker også å stille til nye avhør dersom det er ønskelig, sier Fegran.

Siktede er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll. Politiet ba om disse premissene for å unngå at bevis går tapt.