OSLO: Fotballpresident Sondre Kåfjord ble mildt sagt sjokkert da Fædrelandsvennen brakte ham nyheten om at en toppsjef i en fotballklubb på Sørlandet er fengslet, siktet for seksuelt misbruk av flere guttespillere.

– Dette høres ut til å være en veldig, veldig trist sak, sier Kåfjord.

– Det er viktig for meg å presisere at vedkommende ikke er dømt ennå, men en slik sak er uansett trist for fotballen. Det er slikt vi arbeider for å unngå, og det er derfor vi også nylig innførte regelen om at alle som skal jobbe innen idretten må fremvise politiattest, sier Kåfjord.

Innen 1. januar 2009 måtte alle som skulle arbeide med unge under 18 år i idrettssammenheng ha sikret seg en politiattest. Ordningen ble vedtatt av Norges Idrettsforbund 10. mars i fjor, og er en følge av FNs barnekonvensjon. Bakgrunnen er flere tilfeller av seksuell trakassering i norsk idrett.

Fotballpresident Sondre Kåfjord har sittet i forbundstinget i 13 år og kan ikke huske at lignende saker noensinne har dukket opp innen fotballen.

– Men fotballen favner om svært mange. Vi har 400.000 spillere og 130.000 frivillige og ledere, og disse speiler samfunnet på godt og vondt, sier Kåfjord.