KRISTIANSAND: I morgen starter den omfattende straffesaken mot den 31 år gamle tidligere sportssjefen i Våg. Saken skal behandles i Kristiansand tingrett.

31-åringen er tiltalt for overgrep mot 27 gutter. 25 av forholdene i tiltalen gjelder seksuell handling med barn under 16 år. Dette skal i hovedsak dreie seg om beføling, som ble utført under påskudd av å behandle strekkskader.

De to siste forholdene er av mer alvorlig karakter, og dreier seg om seksuell omgang. I januar i år skal han ha holdt rundt kjønnsorganet til en gutt under 14 år, noe som rammes av straffelovens § 195. Han skal også ha hatt seksuell omgang med en gutt under 16 år.

Samtlige forhold ble ifølge påtalemyndigheten begått under særdeles skjerpende omstendigheter, siden 31-åringen misbrukte stillingen som sportssjef til å skaffe seg seksuell omgang og handlinger med barn.

I tillegg er han også tiltalt for å ha oppbevart 5000 bilder og 40 filmer med barneporno. Ingen av disse barna skal være identiske med fotballguttene i saken.

31-åringen har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet 5. februar i år.

Tiltalen omtaler seksuelle krenkelser og overgrep som har funnet sted på ulike steder på Østlandet, til dels i Danmark, og en rekke steder rundt Kristiansand: Sørlandshallen, på treningsfeltet Karuss, Sukkevann, Starthallen og i Vågsbygdhallen.

Ifølge tiltalen tas det:

*Forebehold om at det vil bli lagt ned påstand om tiltalte, på ubestemt tid, skal fratas retten til fremtiden å ha stilling, inneha verv og på annen måte utøve virksomhet rettet mot barn.

*Forebehold om erstatning/oppreisning til de fornærmede.

*Forebehold om inndraging av en datamaskin med ekstern harddisk.

Både siktedes advokat, Ben Fegran, og polotiadvokat Ingrid Thorsen svarer det samme på Fædrelandsvennens spørsmål rundt straffesaken: Ingen kommentar.

Det er satt av åtte dager til rettssaken.