VÅGSBYGD: Politiet opplyser at 32-åringen er siktet for å ha misbrukt sin stilling og sin tillit overfor fotballspillerne og begått seksuelt krenkende handlinger. Så vidt Fædrelandsvennen får opplyst dreier det seg om «tukling» og beføling av guttene. Blant annet skal han angivelig etter at en spiller ble skadet ha massert ham slik at det ble oppfattet som en seksuelt krenkende handling.

Den meget betrodde og svært populære fotballtreneren kom til Våg FK i 2002. Gjennom flere år har han oppnådd svært gode resultater med de lag han har trent, og lagene har oppnådd meget gode plasseringer i turneringer både innenlands og utenlands. Lagene som sportssjefen har trent har vært klubbens «flaggskip» i aldersbestemte klasser.

Politiet har lagt lokk på etterforskningen fordi den siktede er varetektsfengslet med brev— og besøksforbud. Det er gjort beslag hjemme i leiligheten til 32-åringen, som er ugift og bodde alene.

Guttene som skal ha vært utsatt for overgrepene er i alderen 12 til 17 år. Sportssjefen har tidligere ikke trent lag hvor spillerne har vært 12 år. Det har for det meste vært lag med gutter i alderen 14 til 16 år han har hatt ansvaret for. Siden i fjor høst har han imidlertid hatt ansvaret for ekstratrening for spesielt talentfulle gutter ned mot 12-årsalderen.

Etter å ha vært en toneangivende trener i fem år ble 32-åringen høsten 2007 ansatt som sportssjef i klubben med ansvar for det sportslige opplegg for alle aldersbestemte lag. Folk som har arbeidet meget tett opp til den siktede sier at det ikke er registrert avvikende trekk som gir noen forklaring på det han nå er siktet for.