FLEKKEFJORD: — Partiledelsen la seg flate i forhold til at berørte lokallag ikke ble informert om avtalen som Venstre inngikk med regjeringen om nasjonal helse- og sykehusplan. Vi har ellers bestemt oss for å vente til stortingsbehandlingen 17. mars før vi tar endelig stilling til om vi gjør alvor av å melde oss ut av Venstre, sier tidligere ordfører Reidar Gausdal i Flekkefjord.

Oppvaskmøte

Mandag kveld var stortingsrepresentant Iselin Nybø fra Rogaland og generalsekretær Trond Enger i Venstre i Flekkefjord for å drive brannslukking. Venstre inngikk nylig en avtale med Høyre og Frp, der det slås fast at det er opp til helseforetakene å ta stilling til om det skal være akuttfunksjoner ved landets lokalsykehus. Dette satte sinnene i kok blant Venstres lokalpolitikere i Flekkefjord og Lund i Rogaland, som har truet med å melde seg ut av partiet i protest mot det de karakteriserer som klare løftebrudd.

Ikke flere universitetssykehus

Stortingsrepresentant Ketil Kjenseth som har framforhandlet avtalen på vegne av Venstre, står fast på at avtalen vil styrke landets lokalsykehus ved at det ikke åpnes opp for å etablere nye universitetssykehus samtidig som det vil være behov for å styrke eksisterende sykehus.

— Jeg har selv besøkt Flekkefjord sykehus, og er godt kjent med at de der ikke har tiltro til at ledelsen i Sørlandet sykehus vil bevare dagens tilbud i Flekkefjord, sier Kjenseth.

- Ikke opp til Stortinget

- Det er likevel ikke tema at Stortinget skal ta tilbake makten fra helseforetakene ved å detaljstyre hva slags tilbud det skal være ved de enkelte sykehusene, sier Kjetil Kjenseth som deltok på oppvaskmøtet via Skype.

Mens Kjenset tidligere har sagt til Fædrelandsvennen at partifellene gjerne må melde seg ut dersom de ikke vil ta inn over seg at avtalen faktisk oppgraderer sykehuset i Flekkefjord, sier han nå at truslene gjør inntrykk og at han håper partiet kan beholde alle medlemmer og folkevalgte i Flekkefjord.