Utdanningsdirektoratet konkluderte før helga med at Norsk Fotterapeutskole mister godkjenning som friskole med umiddelbar virkning, etter at juks med elevtallet ble avdekket. Skolen flyttet i 2011 inn hos Imente Sør, et selskap eid av Bård Lund Jonassen, som også var hovedeier i fotterapeutskolen gjennom sitt selskap Just Invest AS. Med i styret i Imente Sør har Jonassen Hanne Thygesen, som også ble innsatt som rektor i Fotterapeutskolen.

Svak inntjening

De private fagskolene i Imente-systemet har hatt trøbbel tidligere også, men ikke på samme måten som nå. Svak inntjening har imidlertid vært et problem, som har endt med tre konkurser i Imente-navnet. I likhet med Imente Sør har også andre selskaper med Imente-navnet hatt avtaler med NAV om AMO-kurs. Da selskapet i Oslo mistet en slik kontrakt, bidro det til konkurs både i Oslo-selskapet og moderselskapet i Drammen i 2014. Imente drev den gangen private fagskoler, og virksomheten var tidligere kjent som Næringsakademiet.

Fant ingen straffbare forhold

Daglig leder da konkursene fant sted i 2014 var Ann Kristin Huseby. Virksomheten var en forlengelse av drift under samme navn, og hadde gått konkurs også tidligere. Imente var gjennom sin andre og tredje konkurs i 2014. Med i styret gjennom tre av årene var Bård Lund Jonassen inne som styremedlem, fra 2008 til 2010. Fædrelandsvennen har gjennomgått innberetningene fra bostyrerne Erik Blauw Evensen og Øystein Rivrud, som hadde ansvaret for de tre konkursboene. Ingen av dem fant straffbare forhold og ingen involverte ble ilagt konkurskarantene.

De som imidlertid rammes av konkursene, ved siden av kreditorene, er elever som går på skolen når konkursen inntreffer og virksomheten må opphøre med umiddelbart virkning.