KRISTIANSAND: Agder politidistrikt går nå ut med en etterlysning av en navngitt norsk 28-åring. Mannen er i følge norsk politi siktet for forsøk på smugling av narkotika fra Danmark til Norge i Ålbæk den 6. januar.

Det var under en politiaksjon mot dette smuglingsforsøket at Stein Kjetil Fredriksen (48) fra Arendal ble skutt og drept av dansk politi.

Etterlysningen er sendt ut i Norge på vegne av Nordjyllands Politi i Aalborg.

Savnet fjerdemann

Foruten Fredriksen, som ble drept i aksjonen, ble en 36 år gammel mann fra Østlandet såret, og en 27-åring pågrepet av dansk politi.

Det har blitt spekulert i om det var minst én smugler til involvert i saken, og at vedkommende stakk av fra åstedet.

Dette fordi det etter dramaet i Ålbæk havn stod igjen tre norskregistrerte biler.

– Jeg kan bekrefte at det tilsynelatende mangler en sjåfør til den ene av de tre bilene. Vi har anholdt to menn, og den tredje gerningsmannen, som jo var fører av båten, er død. Så ja, det mangler en mann, uttalte Verner Holm, politiinspektør ved politiet i Nordjylland, til den danske avisen Ekstra Bladet 8. januar.

— Vil snakke med mannen

Politioverbetjent Leif Vagle i Agder politidistrikt ønsker foreløpig ikke å kommentere den etterlyste 28-åringens rolle i saken nærmere.

Vagles danske kollega, politikommisærAllan Overgaardfra Nordjyllands Politi bekrefter at de har etterlyst en norsk statsborger gjennom Interpol.

Overgaard vil imidlertid ikke gå i detalj om hva de vet om den norske 28-åringens rolle i saken.

— Nordmannen er etterlyst fordi vi har et behov for å få ham i tale i denne saken. Hva hans rolle konkret er, vil jeg ikke uttale meg om offentlig før vi har fått snakket med ham selv. Han har noen ting han skal belyse overfor oss, og han har noen rettigheter som skal ivaretas, sier politikommissæren.

Ifølge den danske avisaNordjyskemener dansk politi at 28-åringen befinner seg i Norge.