ÅLBÆK : Det bekrefter Kirsten Dynmand, direktør i Den uafhængige politianklagemyndigheden i Danmark til Fædrelandsvennen.

— Det er kun funnet ett våpen i båten. Det var et enhåndsvåpen, sier Dynmand, som ikke kan opplyse om dette var en pistol eller en revolver.

Etterforskningen av politiets opptreden under aksjonen i Ålbæk, hvor en 47-åring fra Arendal ble skutt og drept, pågår fortsatt.

— Vi venter svar på en rekke tekniske undersøkelser som er gjort. Dessuten venter vi på obduksjonsrapporten etter den rettsmedisinske undersøkelse av avdøde, forteller Dynmand.

Første skudd fra smuglerbåten

Dyrman2.jpg Foto: Jon Anders Skau

— Er dere nå sikre på hvem som startet skytingen i havnen i Ålbæk?- Ja, det første skudd ble avfyrt fra smuglerbåten.

— Ble den danske politimannen truffet av det første skuddet?

— Det kan jeg ikke si noe om foreløpig, sier Dymand.

Politiinspektør Verner Holm ved politiet i Ålborg kan ikke si noe om det eksisterer en fjerdemann i saken som kan være involvert i hasjsaken.

Bakgrunnen for spekulasjonen er at det ble funnet tre forskjellige leiebiler ved brygga i Ålbæk. Disse knyttes til de to mennene som møtte 47-åringen i havna, da smuglerbåten kom fra Arendal.

vernerholm-2.jpg Foto: Jon Anders Skau

Politiet ønsker ikke å si noe om hva de to siktede har forklart i retten eller i avhør.— Begge de siktede er fremstilt for lukkede møter i retten, og det blir derfor galt av meg å gi ytterligere informasjon om saken, sier politiinspektøren.

Fengslingsperioden for begge de to siktede, 27 og 36 år gamle, går ut 6. februar. De vil da bli fremstilt for retten i Hjørring med krav om ytterligere varetektsfengsling.

Politiet beslagla totalt 250 kilo hasj i Ålbæk. Det fremgår av siktelsen mot 27-åringen at han erkjenner befatning med 45 kilo.

Politiinspektør Holm sier at han regner med at politiet er ferdig med sin etterforskning i løpet av en måned.

Etterforskning også i Norge

Parallelt med etterforskningen som skjer i Danmark, er norsk politi i gang med en omfattende etterforskning. Det gjøres mye, blant annet for å bringe klarhet i hvem som leide de tre bilene i Drammen, som ble funnet på brygga i Ålbæk. Hvilke etterforskningsskritt som gjøres, vil politiet ikke si noe om.