«Familie & venner» har blitt til «Folk»

Den nye Folk-seksjonen er godt i gang. Nå kan du følge de store begivenhetene i vanlige folks liv også digitalt. Brudepar, gullunger og jubilanter vises så vel på nett som i papir. Og ikke nok med det. Vi i Fædrelandsvennen tar nå i mot enda mer enn før.

Du legger inn gratulasjonen selv

Tidligere var gratulasjoner forbeholdt barn opp til ti år, og jubilanter fra 40 år og oppover på runde dager. Nå har vi åpnet opp for å hilse til alle med bursdag. 13, 43 eller 60 år. Send oss din hilsen!

– Samtidig er det lagt opp til en større automatisering. Det vil si at du som leser legger inn gratulasjoner selv, ved å trykke deg inn på kundesenteret i vår nye nettavis, forklarer Folk-ansvarlig, Inger Witteveen.

Ferdig redigert

Hilsninger finner du ved å trykke deg inn på "Folk", eller ved å velge den kommunen hvor de gratulerte hører hjemme. De trykkes fortsatt i papiravisen og ønsker du, kan du fremdeles klippe ut bildet av gullungen. Alle hilsener må leveres med bilde og ferdigredigert tekst innen de samme leveringsfristene som tidligere.

– Vi får omlag 500 henvendelser i uka. Nå legges tekstredigeringen i større grad over på leseren. Det betyr at du må være nøyaktig. Du får samtidig mulighet til å sende lengre omtaler av jubilanter, hvor du kan skrive om en persons liv og levnet ved runde år, sier Witteveen.

Mens jubilantomtaler kan være lengre, har bursdagshilsener fått en strammere ramme. Dette for å få plass til flere. I tillegg vil du på Folk finne basarbarn, par i hjerter, dødsfall og minneord, nyfødte, konfirmanter, doktorgrader, stipendutdelinger osv.

Lav hvilepuls

– Dette stoffet knytter seg til viktige begivenheter i våre liv. Vi har lyst til å vite når naboen fyller år, gifter seg eller får barn. Sånt stoff har vært viktig i alle år. Forskjellen er at nå kommer det på internett i stedet, sier Birgitte Klækken, nyhetssjef for lokale nyheter, Folk og Nært i Fædrelandsvennen.

Nært og Folk er sidene for hvilepuls, latter og de nære, gode nyhetene. Klækken kaller det "Lesernes egne sider".

– Mange koser seg med dette stoffet. I et nyhetsbilde hvor det ellers er mye trist, er det godt å ha en seksjon hvor det er plass til de små, hyggelige nyhetene, fremhever hun.

Folk-sidene finner du på fvn.no/folk.