LILLESAND: — Jeg har hatt fantastiske år i Posten, men man kommer til et punkt hvor det er tid for å finne på noe nytt, sier Rossen til fvn.no.

Ved et veikryss

54-åringen sitter mandag i sitt hjem i Lillesand. Fredag hadde han sin siste arbeidsdag i Posten, på dagen 14 år etter at han begynte.

Det er tid for å puste ut, bruke tid til å reise litt - og tenke over hvilken ny retning livet bør ta.

— Jeg er nok slik skapt at jeg snart vil tilbake i jobb, og jeg har sendt noen søknader - så får vi se, sier Rossen.

- Hvilke jobber har du søkt?

— Det tror jeg jeg holder for meg selv, humrer Rossen.

Hjalp julenissen

Jobben i Posten har gitt Rossen mange utfordringer. Blant de viktigste har vært å ordne opp og informere når Posten ikke har levert. Han har vært på tv med bortkomne julegaver uten adresse, og han har svart på utallige henvendelser fra sørlandske journalister som har stilt både vennelige og mindre vennlige spørsmål. Likevel er det ikke de vanskelig spørsmålene han husker best.

— Det er nok Post-i-butikk-prosjektet, som jeg var mye involvert i. Det fikk en haug av kritiske medieoppslag. Mange mente dette var dødsstøtet for Posten - "nå skal post-Norge raseres", ble det sagt. Nå ringer folk Posten og ber om å få Post-i-butikk, sier Rossen.

Fortsatt lojal

Han snakker fortsatt som om han er informasjonssjef for Posten. Selv med sluttpakken ferdigforhandlet ønsker han ikke peke på negative ting i Posten.

— Jeg mener Posten er sterkere enn noen gang, og jeg er stolt av bedriften, sier Rossen.

Ble sørlending

Rossen er opprinnelig fra Trøndelag, og hadde vært i Lillesand kun én gang før han flyttet dit da han begynte i Posten.

— Nå har jeg slått meg til ro her. Jeg har både venner og familie her, og de jobbene jeg søker er på Sørlandet, sier han.