ZAGREB: Markus Henriksen (18) fikk én omgang da Norge tapte mot Kroatia i kveld. Midtbanespilleren fikk skryt av Drillo etter kampen, og var selv greit fornøyd med egen innsats.

— Jeg var litt nervøs. Det er noe helt spesielt å debutere på landslaget. Det er uansett deilig å få det unnagjort, sier Henriksen.

Han fikk det tøft på den norske midtbanen mot stjernespillere som Luka Modric og Niko Kranjcar, og klarte aldri å sette sitt preg på kampen slik vi har sett ham gjøre til gangs i eliteserien.

(Artikkelen fortsetter)

Rosenborgs unggutt Markus Henriksen får godkjent av Drillo. (Foto: Scanpix)

— Det gikk greit når jeg fikk ballen. Og jeg er fornøyd med en del ting. Jeg er imidlertid skuffet over at jeg ikke klarte å få tak i ballen mer. Sånn er det når man møter lag som Kroatia. Man blir løpende mye etter når de begynner å trille ballen, sier Henriksen.

Han innrømmer at det norske laget var heldige som kun tapte 1-2. — De hadde mange sjanser ja, og 2-1 er ganske flatterende. Men jeg synes vi gjorde en grei kamp med tanke på at det ikke var så mange av oss som ikke hadde spilt sammen før, sier Henriksen.

Egil «Drillo» Olsen ga Henriksen godkjent på pressekonferansen. Det gjorde også de mer meritterte landslagsguttene som John Arne Riise, Brede Hangeland og John Carew overfor norsk presse i mixed zone etter kampen.

— Dette frister selvsagt til gjentakelse, sier Henriksen og smiler.