Etter onsdagens bystyremøte i Kristiansand hvor håndballaget Vipers ikke fikk den politiske støtten de ønsket, reagerer Brandsdal sterkt i ett innlegg på sin egen facebook-profil.

Start-sjefen innleder med at han forstår at det kommer både ros og kritikk rundt byens fotballag, men mener det må finnes en grense når politikerne i Kristiansand rakker ned på stoltheten til Start.

— Knapt forskjell på frusterte fans og politikerne

Brandsdal roser Vipers' satsning og framgang, og skriver at Start håpet Vipers skulle få hjelpen de søkte om, men legger også til at han er inhabil. Likevel sender han en kraftsalve til politikerne:

Det er knapt forskjeller på uttalelser fra våre politikere til våre supportere som trenger å få ut frustrasjonen sin på sosiale medier like etter et tap.

«Jeg reagerer sterkt når våre folkevalgte benytter anledningen i media og i sosiale medier for å snakke ned en av de største merkevarene vi har på Sørlandet, da er det på tide å si ifra. Det er rett og slett hårreisende at man ikke har satt seg mer inn i sakene og organisasjonene de uttaler seg om, før de fritt uttaler seg på populistisk vis.

Det er knapt forskjeller på uttalelser fra våre politikere til våre supportere som trenger å få ut frustrasjonen sin på sosiale medier like etter et tap. Supportere skal få lov til å blåse ut sin frustrasjon, men våre folkevalgte kan da ikke tillate seg å omtale Start og øvrige toppidrettsmiljøer med supporterstemme. De skal være balanserte og nyanserte i sine uttalelser, de skal se det store bildet. De jobber tross alt for byen vår, og noen av dem får også rikelig betalt for å gjøre den jobben. Da må vi kunne forvente oss mer!»

I SEPTEMBER:

Høyre og Arbeiderparti-sitater irriterer

Disse to sitatene til Fædrelandsvennen om at Starts stolthet er borte fra Renate Hægeland (Høyre) og Mette Gundersen (AP) opprører Brandsdal:

— Det skulle ikke være sånn at Starts dårlige økonomi gjør at vi får en slik sak på bordet. Begeistringen og stoltheten rundt Start er borte, men risikoen for oss er at Start ikke kan betjene lånene. Det kan skje om Start går konkurs. Vi i Høyre støtter rådmannens innstilling i saken. Vi tror Start kan betjene lånet. Vi trenger et lag å være stolt av, sa Renate Hægeland 13. september da Start fikk kommunal hjelp og 3,5 millioner kroner billigere baneleie i året.

Renate Hægeland (Høyre).

— Vi vil støtte kvinnehåndballen, de er byens stolthet, den eneste stoltheten vi har i Kristiansand til neste år, og vi bør gi dem en stor takk for at vi fortsatt kan være en stolt idrettsby, sa Gundersen i bystøremøtet onsdag hvor Vipers søkte om å få ettergitt lån og ekstraordinær halleie i Aquarama med en verdi på 750.000 kroner.

Hægeland står ved kommentaren sin to måneder senere.

— Min kommentar om at begeistringen og stoltheten ved Start er borte kommer fra en observasjon som jeg har registret over lengre tid av folk på tvers over hele byen. Den står jeg ved, sier Hægeland, gruppeleder i kommunestyret for Høyre, torsdag morgen.

Gundersen svarer dette i innlegget på Facebook-profilen til Brandsdal:

«Min fremsnakking av Vipers og med formuleringen "vår eneste stolthet i 2017" var for å understreke at Vipers er vårt eliteserielag til neste år. Som du sikkert vet, står de i fare for å miste den plassen, hvis ikke egenkapitalen i klubben snus til positiv innen 31/12 2018. En problemstiling dere er godt kjent med i Start også. Desverre tapte vi den kampen i bystyret i går. Så mener jeg at en by på størrelse med Kristiansand bør ha lag i eliteserien i både fotball og håndball. Vi står bak Start i deres strategi 2020, og håper selvsagt på at laget er tilbake der dere hører hjemme også før den tid. (...)»

Mette Gundersen (Arbeiderpartiet)

Før bystyremøtet onsdag:

28 toppidrettsutøvere intervjuet:

Irettesetter Blattman

Trond Henry Blattmann (AP) er styreleder i IK Våg. Han uttrykte sin skuffelse på Facebook etter at Vipers ikke fikk støtte onsdag.

«Bystyreflertallet m. Høyre, KrF, FrP, V, SP og PP sa i kveldens bystyremøte nei til APs forslag om å ettergi gjeld og derigjennom bedre egenkapitalen til Vipers. Utrolig trist for Vipers og de flotte håndballjentane våre! Å være vitne til forskjellsbehandlingen bystyreflertallet utøvde mellom byens 2 toppklubber slik IK VÅG Allianseidrettslag og Vipers opplevde i kveld er dårlig politisk håndverk, trist», skriver Blattmann.

Start-sjef Brandsdal mener Blattmann tar feil og skriver dette på Facebook:

«Trond Henry (AP) og styreleder for IK Våg uttaler i dag at det er forskjellsbehandling mellom toppklubbene. Ja, helt enig med deg, men da må du ta med deg hele bildet. Fakta er følgende:

  • — Kost Sparebanken Sør Arena for Kr. sand kommune: ca 90 millioner

Start rykket ned til 1. divisjon etter sisteplass i eliteserien. Vipers er i rute til å ta seriesølv denne sesongen.

TV 2-profil Davy Wathne, som tilbringer mye tid på Sørlandet og er nær venn med Vipers' daglige leder Terje Marcussen, hadde også en mening om saken.

  • Kost Aquarama for Kr. sand kommune: ca 136 millioner

  • Leie og drift fordelt pr kamp for Start: ca 600.000,- (ca 9 millioner på årsbasis)

  • Leie og drift fordelt pr kamp for Vipers: ca 40.000, (ca 200.000,- på årsbasis)

  • Start leaser sine egne LED-bannere: ca 600.000 i året

  • Vipers har fått sine egne LED-bannere: 0,- i året»