— Vi er snart break-even. De siste årene har kombinert brukt 2 millioner kroner mer enn inntektene. Har det kommet 8,5 millioner inn, har 10,5 millioner forsvunnet ut igjen, sier sportssjef Ivar Stuan til NTB.

Han har jobbet nærmest dag og natt for å sørge for bedre økonomi.

- Jeg kom inn for fullt i august. Nå er vi nær 10,5 millioner kroner, men vi bør aller helst opp på 12-13 millioner kroner for et supert sportslig opplegg, sier sportssjefen.

Sportssjef Ivar Stuan går lysere økonomiske tider i møte Foto: NTB Scanpix

Verdenscupsesongen starter i finske Ruka i helgen.— I forrige uke kom en avtale med Block Watne på plass. Den gir oss 2,5 millioner kroner over tre år. Hadde vi vært langrenn, ville den avtalen vært verdt 10-12 millioner kroner, vil jeg tippe, sier Stuan.

Riiber-agent

Nå fortsetter jakten på flere sponsorpenger.

— Vi ser mot markedet i Tyskland og tyske bedrifter, som vil kunne få meget god eksponering på tysk TV, selv om de kanskje stusser litt over hvorfor de bør gå inn og sponse norske kombinertløpere. Vi er ikke i mål, men har flere interessenter, sier den mangeårige sponsorkjenneren.

Samtidig har kombinertløperne startet nettprosjektet I believe in you. Der har man samlet inn over 200.000 kroner i høst.

- Alt handler om mest mulig penger til kombinert

— Vi lanserte prosjektet samme dag som beskjeden kom om at LO sponsor hopperne med 30 millioner kroner. Det sier litt om kontrastene, mener Stuan.

Han har også fått ansvaret med å «dekke til» supertalentet Jarl Magnus Riiber, ofte omtalt som kombinertsportens Martin Ødegaard, med sponsorlogoer.

— Jeg har tett dialog med Jarl og hans familie. Vi tenker både Jarl og laget samtidig. Derfor skaffer jeg sponsorer til begge. Min jobb er også å sørge for at det kommer sponsorer til Jarl. Jarl vil at jeg også ser etter sponsorer for ham. Agenten er meg, samtidig som jeg er sportssjef. Alt handler om å få inn mest mulig penger til norsk kombinert, sier Stuan.

Moan ble hjemme

Foruten for suksessen i Sotsji-OL (gull til Jørgen Graabak og i lag) har norsk kombinertsport gang etter gang slitt i skyggen av spesielt Tyskland.

— Forrige VM-gull individuelt kom i 2001 og i lag i 2005. Forrige gang vi vant verdenscupen sammenlagt var i 1999. Det er helt klart på tide. Sponsormessig er vi avhengig av en god sesongstart, sier Stuan.

Han er optimist foran sesongstarten. Kampen om verdenscupplasser er så sterk at veteranen Magnus Moan ikke fikk plass på laget.

— Vi har et veldig sterkt lag på gang. Magnus er ikke fornøyd med hoppingen sin. Han vil være med der fremme, og da er det ingen vits å reise til den vanskelige bakken i Kuusamo. Han trener for fullt i Lillehammer og deltar på testrenn fredag. Jeg er ikke bekymret, men han trenger noen gode opplevelser i bakken. Langrennsformen er som vanlig veldig god. Magnus sa til meg i går at han ikke skulle være hjemme flere helger denne sesongen, sier Stuan.

Jan Schmid står over Ruka på grunn av halsbetennelse, mens Riiber er friskmeldt etter penicillinkur. (©NTB)