— Det er ti konkurranser på rad, norske bakker, skiflyging, og jeg får hoppe på hjemmebane i Granåsen. Det blir helt utrolig rått. Det å kunne være blant de beste der, eller aller best, er drømmen, sier Forfang til NTB.

Tromsø-hopperen, som er bosatt på Sverresborg i Trondheim, har dermed ikke Lahti-VM som sesongens hovedmål.

Den norske hoppuka, som skal arrangeres for første gang, blir en kraftanstrengelse hopperne aldri har sett før. I ti strake dager skal det konkurreres i Holmenkollen, Lillehammer, Granåsen og Vikersund. For å løfte nyvinningen, som hopperne er instruert til å omtale som Raw Air, er det spyttet inn 1 million kroner ekstra i pengepremier.

— Det lønner seg å være god. Vi ofrer mye tid vi kunne brukt på studier og arbeidserfaring. Det er greit at det lønner seg når man først lykkes i det man ofrer all tid og energi på, sier TSK-hopperen om den lukrative siden av det nyetablerte eventet.

TV-redning

Han er vant til oppmerksomhet under den tysk-østerrikske hoppuka, men Raw Air blir noe helt annet.

— Jeg håper også det blir et helt annet trykk og at dette blir så stort som det har potensial til å bli. Jeg håper vi virkelig ser hvor bra dette kan bli. Da får vi hopperne bare leve med det som kommer, sier Forfang.

— Det er rolig på hotellrommene der vi bor. Der kan vi legge oss ned og se på Netflix eller gjøre noe annet vi måtte ønske. Du kan gjøre mye som hjelper deg til å stenge ting ute. TV-serier er en ting, du kan også bare «surre» på hverandres rom. Det skal ikke bli noe problem, fastslår den ambisiøse 21-åringen.

Lite vet han og lagkameratene riktignok om hva som venter.

— Du vil bli fysisk sliten. Du merker det på den tradisjonelle hoppuka, selv om det er fridager innimellom. Etter en hoppuke kjenner du at du blir sliten. Jeg er spent på hvordan man reagerer på dette, sier Forfang.

Jakten på Prevc

Han tok sin første seier i verdenscupen sist sesong. 1-2-3-3 var plasseringene i forrige vinters verdenscup.

— Jeg ligger bedre an en i fjor. Ting ser bra ut under testing. Kroppen føles bra. Jeg er veldig optimistisk. Jeg gleder meg veldig til sesongstart, sier Forfang.

Det skal også være mulig å nærme seg forrige vinter suverene ener, Peter Prevc. Sloveneren vant hele 15 av 29 VC-renn.

— Det er absolutt mulig, så får vi se hvor langt jobben vi har lagt ned foran sesongen svarer seg til vinteren. Jeg tror absolutt vi har mulighet til det. Vi har mange kort å spille på, mener Forfang.

Sesongen starter i finske Ruka denne uken. (©NTB)