KRISTIANSAND (fvn.no): — Vi har ikke fått ettergitt noe på akseptable vilkår, sier Emil Tungehaug, styreleder i Vipers Topphåndball AS.

Vipers har søkt om å få ettergitt lån og ekstraordinær halleie i Aquarama. Totalt handler det om 780.000 kroner. Dersom Kristiansand kommune hadde godkjent søknaden, ville klubbens samarbeidspartnere skutt inn samme beløp.

— Vi har gjennom hele søknadsprosessen ettertrykkelig sagt at våre investorer ikke er villige til å gå inn med penger for å dekke gjeld. Går dette gjennom, betyr det ingenting for Vipers sin del, sier Tungehaug.

Han mener saken ville vært løst, dersom kommunalutvalget hadde gått for Arbeiderpartiets justeringsforslag. De foreslo at kommunen skulle ettergi halvparten av gjelden (225.000 kroner), samt at pengene fra Vipers sine investorer skulle gå til å styrke egenkapitalen.

— Våre investorer har vært klinkende klare fra dag én. De er ikke interessert i å betale noe på restlånet til Kristiansand kommune. Det er et ekstremt viktig budskap å få ut, sier Tungehaug.

Kommunen står klar til å ettergi halve gjelden, så fort investorene til Vipers har betalt den siste halvdelen. Det kommer ikke til å skje.

Kommunalutvalget var samlet tirsdag. Der ble det bestemt at de går for rådmannens innstilling, og ettergir halvparten av lånet på 450.000 kroner Vipers har til Kristiansand kommune. Foto: Håvard Karlsen

— Ikke skjønt realiteten

— Er politikerne klar over dette?

— Vi har informert politikerne og kommunen om dette, hva som deretter formidles videre i interne møter, har vi selvsagt ikke kontroll på, sier Tungehaug.

Han legger til at det har vært mye positivitet i alle partiene de har hatt samtaler med.

— Det er hektisk å være politiker om dagen, og det er garantert mange saker å ta hensyn til. Men jeg sitter med en mistanke om at ikke alle har skjønt realiteten i rådmannens innstilling, sier Tungehaug.

Vipers har fullt fokus på å nå kravet om positiv egenkapital innen to år, noe som er et krav fra håndballforbundet dersom klubben skal få lisens til å spille i eliteserien.

Ved årsskiftet hadde Vipers en negativ egenkapital på 1,34 millioner kroner.

— Hvordan skal dere klar dette, om dere ikke får hjelp?

— Det blir tøft, selvfølgelig gjør det det, sier Tungehaug.

— Hadde fått ryddet opp

— Hva om kommunen hadde ettergitt både lånet og halleien?

— Da hadde vi vært på den grønne gren. Det hadde betydd alt for klubben, og vi hadde fått ryddet opp i alle de gamle utfordringene som ligger der, sier Tungehaug.

Han mener det er greit at kommunen har delt søknaden i to.

— Leien blir en egen sak, det har vært klart lenge. Fokuset de siste månedene, har vært restgjelden på 450.000 kroner, sier Tungehaug.

Det vil si at investorer vil bidra med samme beløp til å styrke egenkapitalen til Vipers, dersom kommunen ettergir hele beløpet.

Jørgen Kristiansen (KrF) kalte innstillingen til rådmannen for god da han tok ordet i kommunalutvalget tirsdag.

— At vi ettergir halvparten av lånet er raust, sa han.

Høyre gikk også for rådmannens innstilling. Renate Hægeland snakket på vegne av partiet. Hun understreket at det er veldig mange ting i Kristiansand å bruke penger på.

— Hvis vi velger å innfri hele lånet, er det saker vi må si nei til, sa Hægeland.