I VG var det Knut Espen Svegaarden som var hovedmannen bak analysene før seriestart, og han hadde med seg Geir Juva for å vurdere lagene i årets eliteserie. Duoen kom frem til at Sogndal ikke har livets rett på øverste nivå, og at Brann slår følge ned i 1. divisjon.

– Det er to hovedårsaker til det. Den ene er den ekstremt tynne stallen de har, og at de ikke har de samme økonomiske musklene til å fylle på som de har hatt tidligere. Den andre er at vesentlige nøkkelspillere er borte, som Petter Vaagan Moen, Erik Huseklepp, Eirik Bakke og Jan Gunnar Solli. De slet i fjor med disse spillerne på laget. Bentley og Kim Ojo er blant annet kommet inn, men sistnevnte er uprøvd på øverste nivå, uttalte Geir Juva til vg.no.

Brann har åpnet sesongen med 2-1 mot Rosenborg og 4-1 mot Lillestrøm. Det får ikke Knut Espen Svegaarden i VG til å skifte mening,

– Selvsagt tror jeg fortsatt på tipset. Jeg har alltid troen helt til det motsatte er bevist. Husk at bare to av 30 runder er spilt, sier Svegaarden til bt.no.

– Hva har overrasket deg med Branns gode start?

– At de slo Rosenborg i serieåpningen overrasket ikke meg i det hele tatt. Det høres kanskje litt rart ut siden vi tippet Brann på nedrykk, men hjemme mot regjerende mester RBK i serieåpningen skal det være full innsats og trøkk fra publikum. Hvis det ikke hadde vært det, kunne de bare lagt ned. Hvis det er noe som overrasker meg, er det at Brann klarte å stå så godt imot et lag på fryktede Åråsen, et LSK som kom fra 7-0 i serieåpningen, sier Svegaarden.

– Hva har vært nøkkelen til Branns suksess?

– Er det riktig å kalle det suksess etter to kamper? Brann gikk til seriestart med en voldsom glød. Skarsfjord har bevisst brukt forhåndstipsene i mediene og skapt en underdog-greie. VG-lupen henger på innsiden av garderobedøren. Så har Skarsfjord fått maksimalt ut av spillere som Torp og Ojo. Torp er en ordentlig fotballspiller som slår gode pasninger, og han er blitt brukt på rett måte. Ojo er også en spiller som gjør dem rundt seg gode slik han har spilt i de første kampene, sier VGs fotballekspert.