UEFA har bestemt seg for at Legia Warszawa ikke får tilbake plassen i Champions League. Det melder polsk media torsdag.

Det europeiske fotballforbundet og klubbene har ennå til gode å bekrefte at anken er forkastet.

Ronny Deila og Celtic har fått en ny sjanse i Champions League. Foto: Digitalsport

Bergs Legia slo egentlig ut Celtic med 6-1 — men mistet plassen da det ble klart at Legia-innbytter Bartosz Bereszynski, som spilte tre minutter i returkampen, egentlig var suspendert. Dermed ble en imponerende sammenlagtseier gjort om til et surt tap for det polske laget, som ikke har nådd gruppespillet siden midten av 1990-tallet.

Hadde ikke spilletillatelse

Resultatet i den andre kampen ble omgjort fra 0-2 til 3-0. Dermed stod det 4-4 sammenlagt, og Bergs mannskap forsvant ut på bortemålsregelen.

Bereszynski fikk rødt kort mot Apollon i Europa League-gruppespillet forrige sesong. Han skulle egentlig ha sonet sin suspensjon i forrige kvalifiseringsrunde, men høyrebacken var ikke registrert til kampene, noe som kan bety at han offisielt ikke har sonet kampene. UEFAs regler slår fast at «kun spillere med spilletillatelse kan sone suspensjoner».

Den polske mesterklubben sendte en klage til UEFA. Men det var fånyttes. De har fortsatt mulighet til å ta saken helt til Idrettens Voldgiftsdom (CAS), i håp om å få dommen omgjort.

— Det føles veldig rart, det må jeg si. Jeg synes veldig synd på Legia, sa han om laget som opprinnelig slo dem med 6-1 sammenlagt, sa Celtic-sjef Deila da det ble klart at laget hadde fått tilbake plassen i verdens største klubbturnering.Henning Berg slo på sin side fast at han var sjokkert over at laget hans ble fratatt plassen.

— Vi har slått Celtic over to kamper. Men fordi en liten teknisk feil er gjort av noen i administrasjonen hos oss skal det bestemme om vi kan spille Champions League eller ikke. Det blir helt feil. Klubben handlet i god tro, sa han til VG sist uke.

Sendte brev

Sist uke forsøkte Legia å appellere til Celtics stolhet for å få dem til å gi fra seg plassen i Champions League.

– Jeg ber dere se tilbake på tradisjonene for ære og ærlighet som deres berømte klubb har vært kjent for de siste 126 årene. Ikke ødelegg den vakre arven dere har fått fra tidligere generasjoner. La oss møtes i Warszawa eller Glasgow og løse denne saken på hederlig vis, skrev Legia-medeier Dariusz Mioduski i et åpent brev.I siste kvalifiseringsrunde før gruppespillet skal Celtic møte slovenske Maribor. I Europaligaen venter nå Aktobe fra Kasakhstan for Henning Berg og Co.