Ronny Deila fikk en marerittstart på sin Celtic-karriere, da hans lag tapte hele 1-6 mot Henning Bergs Legia Warszawa i tredje kvalifiseringsrunde til Champions League.

Nå kan imidlertid Deila og Celtic ha fått en redningsplanke.

Legia forteller nemlig på sine hjemmesider at de er under etterforskning fra UEFA for å ha brukt en spiller som ikke var spilleberitteget.

Spilleren det stilles spørsmålstegn ved er Bartosz Bereszynski. Han kom inn i det 86. minutt i onsdagens kamp i Edinburgh.

Bereszynski fikk rødt kort mot Apollon i Europa League-gruppespillet forrige sesong. Han skulle egentlig ha sonet sin suspensjon i forrige kvalifiseringsrunde, men høyrebacken var ikke registrert til kampene, noe som kan bety at han offisielt ikke har sonet kampene.

Bersezynski kom inn da stillingen var 2-0 til Legia. Kampen endte også med en 2-0-seier for Bergs menn.

Ungarsk lag slapp unna med bot

Ifølge BBC oppstod en lignende sak i 2010, da ungarske Debrecen brukte en ugyldig spiller mot bulgarske Litex Lovech.

Bulgarerne ønsket at Debrecen ble diskvalifisert, men UEFA valgte å nøye seg med en but på 15.000 pund (rundt 160.000 kroner etter dagens kurs).

Et viktig argument i Debrecens forsvar den gangen var at de ledet 4-1 sammenlagt da den ugyldige spilleren ble byttet inn.

I UEFAs reglement står det følgende:

— For å delta i UEFAs klubbturneringer, må spillere være registrert hos UEFA innen fristene for å spille for sin klubb og tilfredstille alle kravene. Kun de med spilletillatelse kan sone suspensjoner .

Ifølge den polske avisen Fakt er det Celtic som har klaget inn Legias bruk av Bereszynski.