Etter at Celtic fredag fikk tilbake plassen på bekostning av Henning Bergs Legia Warszawa, var det 20 prosent sjanse for at Åge Hareides Malmö ble siste hinder før gruppespillet.

Celtic var seedet i trekningen, og var heldige da de trakk slovenske Maribor. Der blir Celtic storfavoritter.

Maribor avanserte med 1-0-seier hjemme og 2-2 borte mot israelske Maccabi Tel Aviv sist runde. Runden Zrinsjki fra Bosnia slått med 1-0 både hjemme og borte.

Tøft for Hareide

Hareide trakk det antatt tøffeste laget de kunne få — østerriske Salzburg, som var det høyest rangerte laget blant seriemesterne. Det østerriske laget har Valon Berisha i stallen, men midtbanespilleren er ute med en kneskade. I tillegg er Håvard Nielsen leid ut. Laget har de siste årene, støttet av Red Bull, satset knallhardt for å nå Champions League gruppespill.

— Det var blant de vanskeligste motstandere vi kunne få, sa Hareide rett etter trekningen, ifølge svenske Fotbollskanalen. Sveriges største avis, Aftonbladet, beskrives trekningen som en «marerittrekning».

FC København, ledet av Ståle Solbakken, fikk også knalltøff motstand i form av tyske Bayer Leverkusen. Selv om Leverkusen er storfavoritt til å avansere, så kan det likevel ha vært en gunstig trekning. For Zenit, Porto, Arsenal og Napoli var de fire andre lagene Solbakken kunne trekke.

Solbakken: Kunne vært verre

Den danske avisen Berlingske Tidende skriver at regjerende seriemester AaB fikk en drømmetrekning i form av APOEL Nicosia fra Kypros, og at heller ikke Solbakkens lag kunne vært mye heldigere enn de var.

– Det kunne vært bedre, men det kunne også vært verre. Hvordan sjansene våre er, vil jeg vente med å si noe om til vi har sett nærmere på dem, sier Solbakken.

Leverkusen gjorde en god sesong i fjor. De endte på 4.-plass i Bundesligaen og kom seg helt til åttedelsfinalen i mesterligaen. Der ble det stopp mot Paris Saint-Germain etter 1-6 sammenlagt.

– Nå skal vi ned dit å se de kampene vi kan før vi møtes. Vi skal også se noen tidligere kamper på film. De har et sterkt lag, sier Solbakken.

Berg til Kazakhstan

I etterkant av trekningen til den siste kvalifiseringsrunden til gruppespillet i Champions League, ble også siste kvalifiseringsrunde til Europaligaen trukket fredag.

Henning Bergs Legia Warszawa bytter, som følge av UEFA-straffen, plass med Celtic og må ta til takke med en plass i Europaliga-kvalifiseringen. Siste hinder før gruppespillet blir Aktobe fra Kazakhstan.

Trekningen Champions League-play off:

Seriemestere:

Maribor - Celtic

Salzburg - Malmö

Aab - APOEL

Steuea Bucuresti - Ludogorets

Slovan Bratislava - BATE Borisov

Ikke-seriemestere:

Besiktas - Arsenal

Standard Liege - Zenit

FC København - Bayer Leverkusen

Lille - Porto

Napoli - Athletic Bilbao

Første kamp spilles 19./20. august, med returkamper 26./27. august.

Trekningen Europaliga-play off

Sarajevo - Borussia Mönchengladbach

Astana - Villarreal

Zwolle Sparta Praha

Asteras - M. Tel-Aviv

Dnipro - Hajduk Split

Qarabag - Twente

HJK - Rapid Wien

Zimbru - PAOK

Omonia - Dinamo Moskva

Lyon - Astra

Neftci - Partizan

Elfsborg - Rio Ave

Karabükspor - St-Etienne

Apollon - Lokomotiv Moskva

Ypung Boys - Debrecen

Spartak Trnava - Zürich

AEL - Tottenham

Panathinaikos - Midtjylland

Dinamo Minsk - Nacional

Petrolul - Dinamo Zagreb

Tranzonspor - Rostov

Split - Torino

Grasshoppers - Club Brügge

Aktobe - Legia Warszawa

Lokeren - Hull

Ruch - Metalist

PSV - Shakhtyor

Stjarnan - Inter

Feyenoord - Zorya

Real Sociedad - Krasnodar

Rijeka - Sheriff

Første kamp spilles 21. august, med returkamper 28. august.