sp97305a kopi Foto: Scanpix

Det bekrefter markedsdirektør Jan Byttingsvik i Molde Fotball til Romsdals Budstikke.

— Det har vært mange kreative tanker i denne prosessen, og en av dem var å sette en statue av Kjell Inge Røkke på sokkel utafor stadion. Men det ble tidlig bestemt at vi ikke skulle realisere den ideen. De som kjenner Kjell Inge Røkke vet også at han ikke er opptatt av slike ting sjøl, sier Byttingsvik.

Derfor skal klubbens store velgjører i stedet hylles før avspark i jubileumskampen mot Sogndal klokka 18 søndag 19. juni.

— Molde Janitsjar skal lede an et opptog med fire representanter fra hver av de 130 organisasjonene som er med i Prosjekt Tilhørighet. Alle stiller i sine profilerte drakter eller uniformer. Det blir også en kort tale som vi tror Kjell Inge vil sette større pris på enn en statue, sier Jan Byttingsvik.

Klubben har fått dispensasjon fra Norges Fotballforbund og vil trolig spille kampen i de stripete retrodraktene fra 1914 som snart er solgt i 1200 eksemplarer.

Di Derre takket nei

Klubbens jubileumskomité har jobbet intensivt med programmet det siste året. Ideene har vært mange og vidløftige. Mange av dem blir ikke satt ut i livet.

– Det har vært snakk om båtrace på fjorden og større konserter. Men Di Derre hadde allerede booket Raumarock og Fjordstuene i sommer og Postgirobygget gikk vi bort ifra, sier Byttingsvik.

I stedet skal de lokale bandene Fun Fighters og Red Hot stå på scena lørdag kveld.

— Vi gjerder inn hele området mellom stadion og fjordstuene og setter opp ei stor scene med storskjerm. Det blir grillfest med salg av mat og drikke. Vi håper på 2000 publikummere, men har plass til 4000. sier markedsdirektøren.

Festen avsluttes med en markering ved midnatt, i det Molde Fotballklubb fyller 100 år. I timene før kampstart søndag blir det grilling, musikk og aktiviteter for familier og barn ved stadion.

Full fest fra fredag

Men feiringa starter allerede fredag kveld med sammenkomst på Bjørnsonhuset for spesielt inviterte spillere, ansatte, æresmedlemmer, forbundet og lokale klubber.

Lørdag blir det gågate i sentrum og ordføreren inviterer til byfrokost på Rådhusplassen.

Her deltar både spillere og trenere fra MFK før de drar på trening. Utover dagen blir det intervjuer og overraskelser på scene og storskjerm.

- Vi ønsker å gjenskape noe av den stemninga vi har hatt rundt cupfinalene. Arrangementet skal være en happening for folket, og vi håper så mange som mulig vil kle seg i blåhvitt og ta del i festen, sier Jan Byttingsvik.

Statistikksenter Eliteserien:

Håper fortsatt på United

For tre uker siden arrangerte MFK sin jubileumscup med 1000 deltakere. Ellers blir jubileumsarrangementet konsentrert rundt junihelga.

Men MFK har fortsatt ikke gitt opp håpet om å hente inn et europeisk storlag i sommer.

— Vi har lenge hatt en dialog med Manchester United for å få dem til å spille privatkamp på Aker stadion. De skal på USA-turné i sommer og det ser vanskelig ut, men vi er fortsatt i samtaler, sier Byttingsvik.

Det kan også bli aktuelt å hente et annet engelsk storlag. MFK sonderer også mulighetene i Tyskland.

- Vi håper på en rask avklaring rundt dette. Det må bli for eksempel Tottenham, Arsenal eller Köln. Vi må ha et lag som trekker folk.

Nei til Bon Jovi

Planene om en konsert med en stor internasjonal artist inne på Aker stadion er også skrinlagt foreløpig.

— Det mest konkrete tilbudet var Bon Jovi, men det måtte vi si nei til. Den eneste ledige datoen var 16. juni. Vi har hjemmekamp mot Start mandagen før og jubileumskampen søndagen etter. Da ble det umulig. Slike konserter er uansett et vanskelig regnestykke, både økonomisk og praktisk, sier Jan Byttingsvik.