2-2 var nemlig ikke en optimal avslutning på uka, selv om Ranheim i hvert fall kunne presentere en ny potensiell stjerne.

Georg Flatgård fra Tolga sto nemlig frem med to scoringer i sin debut fra start i 1.divisjon. Den tidligere Levanger-spissen har tilbragt mest tid på benken og med andrelaget i 3.divisjon, men i kveld var tonen en annen.

Tøffe tider

Det var en viktig kamp for blåtrøyene i kveld, der jumbolaget Ull/Kisa sto på motsatt banehalvdel. En glissen Ranheim Arena så ikke akkurat så ut som en million under den grå og triste junihimmelen.

Det er litt mørke skyer over Ranheim om dagen, med skriverier rundt den trange økonomien og spekulasjonene rundt lønnsnedgangen i klubben. Et pinlig hjemmetap kunne forsterke den følelsen, mens en forventet trepoenger kunne bevise det sterke samholdet spillergruppa har til tross for nedgangstidene.

Hjemmelaget hadde i hvert fall bestemt seg for hvilken av de historiene de ville skrive og fikk tidlig uttelling. Bare sju minutter var godt da Ranheim spilte ping-pong i Ull/Kisas 16-meter. Aslak Fonn Witry løftet mot Simen Raaen Sandmæl som slo skrått ut til Mads Reginiussen. Han headet tilbake til Georg Flatgård som enkelt scoret fra fem meter i sin debut fra start i Ranheim.

Svake involveringer av Eek

Etter 19 minutter kunne Ole Kristian Langås utlikne for gjestene da Karl Morten Eek rotet det ordentlig til. Midtstopperen skulle heade tilbake til keeper, men bommet med headingen og forærte gultrøyene en god mulighet. Heldigvis for Ranheim luktet Even Barli situasjonen og avverget med et tigersprang.

Utlikningen var likevel ikke langt unna, for fem minutter senere satt den for gutta fra Jessheim. Vetle Winger Dragsnes ble spilt elegant ut på kant og Ull/Kisa-spilleren slo inn i Ranheim-feltet. Verken Eek eller Flatgård fikk klarert skikkelig, slik at Jan Tore Amundsen fikk fyre fra 18 meter. Da sa det pang og de gule og grønne kunne juble for 1-1. Negative involveringer for Eek, som også var svak da Ull/Kisa snudde kampen. Etter 1-1 ble det taktskifte i kampen og Ranheim kollapset helt. En umotivert tversoverpasning ble noen meter for lang for Are Tronseth og gjestene kom på brudd etter 37 minutter.

Kristoffer Ødemarksbakken brøt og satte opp Fredrik Krogstad alene med Barli. Midtbanespilleren fikk to sjanser før han til slutt fikk pirket inn 1-2 og hjemmesupporternes pausediskusjon handlet plutselig om hvordan hjemmelaget hadde kastet bort dette.

Flatgård-show

Pausepraten gjorde nok hjemmelaget godt, for bare ti minutter etter pause var Ranheim nær utlikning. Flatgård har fått få muligheter så langt, og i det som tidligere nevnt var hans debut fra start i Ranheim-drakta, var hedmarkingen nær sitt andre for dagen etter 55 minutter. Plutselig var han alene med Stefan Hagerup etter en lang ball, men gjestenes keeper slo til med en fantomredning da Tolga-gutten siktet på krysset.

Den påfølgende corneren headet kaptein Are Tronseth i tverrligger. Ranheim nærmet seg.

Flatgård skulle nemlig få sitt andre mål. Angrepsspilleren, som tilbragte fjorårshøsten i Levanger etter å ha bøttet inn mål for Rødde i 2.divisjon, slo til med en goalgetter-scoring fem minutter etter supersjansen.

Torgil Gjertsen og Mads Reginiussen førte ball for hjemmelaget og sistnevnte slapp kula til Flatgård som hadde løpt seg fri på venstresiden. God innleggsmulighet, men målsniken sendte ballen frekt i nærmeste hjørne og utlikningen var et faktum.

Gjertsen sløste

Det var bare ett lag på banen i denne perioden og like senere hadde Ranheim to store sjanser. Først brant Robert Stene en sjanse fra tolv meter, men det var en stusselig utnyttelse av en gylden overgang som gjorde de oppmøtte gråhåret etter 68 minutter. Simen Sandmæl var frisk og satte fart på blåtrøyene på en overgang og initiativene var mange. Gjertsen og Stene kom begge på høyresiden, men kommunikasjonen var ikke rett og ballen gikk ut over dødlinja. Der kunne begge gitt Ranheim ledelsen.

Gjertsen fikk også en god mulighet også sju minutter før full tid, da Sandmæl igjen gjenvant ball og satte opp melhusbyggen. Igjen var Stene ledig, men Gjertsen fyrte selv — svakt over gjestenes mål.

Minuttet før slutt burde Ranheim avgjort. Flatgård, som ble kåret til banens beste av hjemmesupporterne, hadde gått av til for del for Kim Ove Riksvold. Kantspilleren kom inn som et friskt pust og slo godt inn til Gjertsen som headet rett på Ull/Kisa-keeper Hagerup.

På overtid kom kampens siste mulighet. Daniel Kvande forsøkte skudd fra hjørnet av feltet, men traff hodet på en Ull/Kisa-spiller. Returen fikk en feilvendt Stene, som avsluttet utenfor.