Broderlig delte trønderne poengene etter 2-2 mot Mjøndalen etter at Robert Stene scoret ett og hadde en målgivende til Are Tronseth, som fastsatte sluttresultatet kvarteret før full tid.

Mjøndalens Marco Priis Jørgensen, Christian Gauseth og Amahl Pellegrino neppe fornøyd med det, mens Mads Reginiussen og Even Barli hadde hver sine grunner til å prise seg lykkelig over det poenget.

Løkberg med skade

Mjøndalen best igang på Ranheim og gjestene fikk uttelling etter bare tre minutter. På frispark fra 25 meter bøyde kaptein Joachim Solberg Olsen ballen over muren, ned i bakken og inn i målet til Even Barli. 0-1 før mange hadde rukket å betale inngangsbilletten på en uvanlig full Ranheim Arena.

Vondt ble til verre da Kristoffer Løkberg måtte bytte allerede midtveis i omgangen. Mads Gundersen kom altfor sent inn i en duell og Løkberg vridde seg kraftig i smerte, før han haltet og jobbet sitt ytterste i to minutter og ble tatt av for Karl Morten Eek.

Gauseth sleivet

I mellomtiden holdt arbeidsjernet faktisk på å notere seg for målgivende da han kombinerte flott med Torgil Gjertsen, men sistnevnte klarte ikke å komme rundt Morten Sundli i Mjøndalen-forsvaret.

Daniel Kvande ble flyttet opp på sentral midtbane, men det var Mjøndalen som fortsatte å skape mulighetene. Først løpte Erik Midtgarden seg fri og avsluttet fra skrått hold i nettveggen etter 26 minutter.

Så — etter 33 minutter - burde Christian Gauseth doblet ledelsen. Lars Fuhre kom rundt på kant og slo inn til midtbanespilleren som sto alene rett foran målet til Barli. Gauseth sleivet derimot ballen rett i klypene på keeper og fortvilte med god grunn etterpå.

Stene god - igjen

Større utfordringer for Barli to minutter senere, da Sell fikk avsluttet etter innlegg fra Olsen Solberg. Barli måtte strekke seg så lang han var og fikk fistet ballen ut til corner.

Først etter 38 minutter skapte Ranheim en skikkelig mulighet på corner. Innbytter Eek styrte ballen like utenfor med pannebrasken etter hjørnespark fra Robert Stene.

Samme Stene sentral da Ranheim fikk utlikningen sin minuttet senere. Aslak Fonn Witry klarerte en Mjøndalen-sjanse med å løfte ballen opp mot midtbanestreken. Der ventet Stene, som stusset fri Kim Ove Riksvold i duell med to Mjøndalen-spillere. Riksvold hadde skrudd på turboen og kom alene med keeper, før han i sidesynet så Stene hadde løpt seg fri til venstre. Uselvisk slo kantspilleren til målsniken, som enkelt rullet inn utlikningen med sitt åttende seriemål for sesongen.

Offside på 1-2?

Gjestene førte kampen i fjæra og tok fortjent ledelsen igjen etter 62 minutter. Riktignok stinket det offside da Midtgarden fikk en stikker fra Fuhre og Mjøndalen-spissen kom alene med Barli. Kanskje gjorde linjemannen en hårfin feil, men det gjorde ikke Midtgarden og mellom beina på Barli sendte han Mjøndalen foran med 2-1. Kvarteret før slutt var det derimot balanse igjen. Hjemmelaget fikk frispark i godt hold for en god innleggsfot. Det har Stene og kaptein Are Tronseth luktet foran mål etter at Mjøndalen keeper Priis Jørgensen var ute på halvdistanse. Enkelt til 2-2!

Ballen i mål for Mjøndalen ti minutter før slutt også, da Barli gikk opp og glapp ballen ned på bakre stolpe, der en Mjøndalen-spiller kjempet ballen over målstreken. Målet ble derimot annullert for noe grums inne i feltet. Der slapp Barli unna, for det så ikke ut som det var han som var uhindret i den situasjonen.

Heldig Reginiussen

Nesten like mange mål som målsjanser i kveld, men to minutter før full tid kunne Ranheim stukket av med alle poengene. Høyreback Fonn Witry fikk ball etter at Barli hadde satt tidlig igang på en kontring. Rødtoppen utfordret Diomande og skjøt fart inn i boksen før han spilte fri innbytter Georg Flatgård som ventet ved straffemerket. På førstetouch blåste hedmarkingen ballen svakt over målet til Mjøndalen.

Enda svakere involvering av Mads Reginiussen i kampens siste sekunder, da han hodeløst spilte fri Pellegrino alene med keeper. Mjøndalen-spissen klarte derimot ikke å runde Barli, som reddet mesterlig. Da blåste dommer Steinar Hauge av kampen, i en svært underholdende kamp i fjæra