Åsane 1-1 Levanger

I forrige sesong tapte Levanger hele 5-0 mot Åsane på Myrdal Gress.

Med femten minutter igjen på klokken, fikk Levanger hull på byllen. Ørjan Hopen slo et meget vakkert innlegg, med utsiden av foten. I feltet fant han Benjamin Stokke som vakkert brukte pannebrasken til å sende bortelaget i ledelsen.

Levanger så lenge ut til å revansjere fjorårets tap, men det aller siste som skjedde i kampen, var at Niklas Lerpold utlignet for Åsane og Levanger måtte reise skuffet hjem til Nordtrønderlag.

Trykk fra hjemmelaget

Det var hjemmelaget som åpnet oppgjøret på Myrdal Gress best. Geir André Herrem og Joachim Soltvedt skapte tre-fire muligheter for Åsane i løpet av de første tjue minuttene i Bergen. Levanger hadde ingen muligheter som skremte hverken publikum eller den musikalske keeperen til Åsane.

I det 25. minuttet, var Senai Hagos svært sen inn i en takling på Lars Emil Flakk. Hagos fikk det gule, selv om flere kanskje mener det burde vært en annen farge på det kortet. Levanger-benken og Magnus Powell reagerte kraftig idet taklingen traff Flakk.

Levanger var gode til å blokkere de avslutningene hjemmelaget kom med. Ditto var det for Åsanes del. Bergen-klubben var best før hvilen, men begge lagene gikk til pause med 0-0 i en ikke altfor underholdende omgang.

Frisk pust

Er hvilen, kom Levanger ut fra garderoben som et annet lag. Nordtrønderne holdt ballen mer og kom til flere avslutninger. Peterson slo et godt innlegg fra venstre, hvor Tom Erik Nordberg raget høyest. Stopperen greide ikke å styre headingen på mål, men var meget nær scoring på Myrdal Gress.

Rett før timen hadde Lars Emil Flakk en kjempemulighet. Backen avanserte langs venstresiden og prøvde seg på det nærmeste hjørnet, uheldigvis for Levanger, ble det bare stolpe og ut.

Én omgang hver

Lagene hadde én omgang hver i solfylte Bergen. Det var ingen tvil om at Levanger var det beste laget etter pause. Tjue minutter ut i andreomgangen, hadde bortelaget ballen mest og skapte de største sjansene.

Så kom Stokkes scoring etter det massive presset fra Nordtrønderne.

Like etterpå vartet Ola Rygg opp med en god redning for å holde Levangers ledelse. En god innsideavslutning fra 18 meter, skrudde mot lengste stolpe, men der sto altså Rygg og reddet skuddet.

Etter dette stilte ikke lagene opp med så mye. Levanger falt nedpå for å sikre seieren og Åsane virket tomme for energi. Men i siste minutt på overtiden, satte Åsane inn utligningen. Niklas Lerpold fikk både plass og tid i Levangers sekstenmeter. Skuddet var ikke hardt, men godt plassert sådan. En kalddusj for Levanger som lenge så ut til å sikre alle tre poengene. Kampen endte 1-1.