— Det vil ikke være smertefritt å kutte, sier Ranheims daglige leder Frank Lidahl ærlig. Han er villig til å si fra seg et sekssifret beløp i prosessen for å få økonomien stabil.

— Ikke fordi jeg har råd til det, men fordi det er det som må til for å få dette til å gå. Det er mitt bidrag til å snu skuta, sier Lidahl.

Ærlig har han for så vidt vært hele veien. I en kronikk publisert i Adresseavisen tirsdag skriver Lidahl åpent om de økonomiske utfordringene klubben har.

Erfarer lønnskutt

— Jeg blir inspirert av at vi vet hva som skal til for at vi kan bygge dette videre stein for stein. På kort sikt vil det kreve mye av mange, meg selv inkludert, slår han fast.

Det har vært en hektisk uke for 1.-divisjonsklubben, som siden opprykket i 2009 har gått gjennom flere runder med samme tema på tavla. Sommeren 2012 og senest i fjor vår har tema vært lønnskutt på spillere.

Mandag denne uka unngikk Ranheim konkurs, men må gjennom en drastisk spareplan frem mot første halvdel av juli.

— Som jeg sa i forrige uke skal vi frem mot 1. juli identifisere ulike kutt som har en totalramme på en sum, så vil det være løsninger på vegen for å oppnå det. Hvis man skal kutte to millioner kroner på et halvt år - av et budsjett på ti millioner i året - så er ikke det smertefritt.

- Noen vil gå ned i lønn?

— Det er åpenbart at når man skal kutte to millioner, så vil det berøre personalkostnader på en eller annen måte. sier han.

- Bare å ta det innover seg

Lidahl gir spillergruppa skryt for profesjonaliteten de har hatt under dialogene og legger til at dette ikke er ønskelig, men nødvendig.

— Vi har en fantastisk spillergruppe som dessverre har vært med i litt for mange slike økonomisaker gjennom årene. Samtidig er det alvor, vi har en mulighet til å rydde opp i dette og bygge noe som kan vare. Da må sterke virkemidler til på kort sikt. Det er likevel viktig å understreke at ingen kan tvinges til noe, dette handler om å finne løsninger gjennom dialog, sier Lidahl.

Senest fredag møtte klubben spillerutvalget til møte.