Sandnes Ulf – Ranheim 2-0 (1-0)

Trondheim (adressa.no): Mens Robert Lewandowski & co spilte i EM, var det en minst like viktig kamp på Sandnes Stadion. Ingen av lagene leverte noen farligheter i løpet av de første tjue minuttene. Svenske Pontus Engblom kom til en god mulighet etter spilte 22. Spissen headet lavt, men Even Barli var dyktig og leverte en god redning.

Like etterpå skulle Engblom score sitt tiende mål på tolv kamper. Bertelsen fikk ballen på venstrekanten og slo inn et kreminnlegg. Innlegget fant Engblom som vakkert styrte ballen i det lengste hjørnet med hodet. Spissen kunne blitt tomålsscorer like etter halvtimen. Svensken dro seg forbi Tronseth og var alene med Barli. Sisteskansen kastet seg ned og reddet skuddet.

Ranheims første mulighet, kom ti minutter før pause. Robert Stene fyrte avgårde et skudd på frispark fra drøye tjue meter. Ballen fikk en ekkel stuss for Ulf-keeperen som måtte gi retur, men kom seg raskt opp igjen og fanget ballen.

Engblom-show

Rett før 70 minutter, var Engblom frempå igjen. Ranheim leverte en mye bedre andreomgang, men det var hjemmelaget og Pontus Engblom som scorte målene. Halve Ranheim stoppet opp og trodde svensken brukte ulovlige triks for å få ballen med seg. Linjemannens flagg ble nede og dermed var svensken alene med Barli. Han gjorde ingen feil og satte enkelt inn 2-0. Etter Engbloms andre scoring, var det kun Sandnes Ulf det handlet om. Engblom var på hat trick-jakt og kunne eller burde hatt det. Svensken ble stoppet både av en god Barli og dårlige avslutninger.

Pontus Engblom ble kveldens store helt og det var bare svensken som overlistet keeper på Sandnes stadion. Det ble med de to scoringene og hjemmelaget vant fortjent 2-0.