To godt organiserte lag utsatte underholdningen i tre kvarter, men til slutt smalt det virkelig da Levanger og Ranheim barket i sammen i tidenes aller første heltrønderske 16. mai-kamp fra en av våre to øverste divisjoner.

Torgil Gjertsen og Robert Stene scoret målene da Ranheim snudde 0-1 til 2-1 og dermed tok sin andre strake seier mot formlaget fra Nord-Trøndelag.

Levanger har sjokkåpnet i 1.divisjon og ønsket en herlig start på egen fest også i kveld. Vertskapet farlig frempå allerede etter to minutter, da Jo Sondre Aas flikket Benjamin Stokke igjennom på høyresiden. Stokke kom til avslutning, men Barli var godt nede og holdt skuddet til vestfoldingen.

Ingen målsjanser, men mange dødballer de første 20 minuttene og til slutt ble det farlig foran Ranheim-målet. Jo Sondre Aas driblet seg til en corner i duell med Simen Raaen Sandmæl og Andreas Petersson slo hardt mot Tom Erik Nordberg på bakre stolpe. Midtstopperen fant Aas foran mål og den tidligere Ranheim-spissen brukte brystkassa til å sende Levanger i ledelsen 1-0.

Utligning

Ni minutter senere kunne Per Verner Rønning doblet på brassespark da kapteinen kastet seg rundt etter et langt innkast av Bendik Bye. Heldigvis for Ranheim var også deres kaptein i rute. Are Tronseth blokkerte det mildt sagt spennende forsøket på streken.

Tronseth involvert foran målet på andre siden bare sekunder senere da han headet et innlegg ned i føttene på Mads Reginiussen, som trillet ballen i åpent mål. Målet ble derimot ikke stående, da linjedommer signaliserte at ballen hadde vært over dødlinja.

Hjemmelaget lå kompakt og kontret, men hadde de største mulighetene før pause. Benjamin Stokke prøvde lykken fra 18 meter sju minutter før pause, men det harde skuddet gikk på feil side av stolpen til Barli.

Gjestene fra Ranheim skapte fint lite før pause, men etter pause kom tendensene og det var ikke ufortjent da blåtrøyene fikk hull på byllen etter 55 minutter. Robert Stene slo en corner som førte til klabb og babb inne i boksen. Ranheim-spillerne sto i kø for å tuppe inn utlikningen og til slutt var Torgil Gjertsen der og lurte inn 1-1. ## Nok en cornerscoring

Det var en solid vitamininnsprøytning for Ranheim, som tok over banespillet og slo opp telt i mellomrommet, selv om de helt farlige målsjansene uteble.

Etter 70 minutter smalt det igjen foran målet til Levanger, da Stene dro seg inn i feltet og slo ut til innbytter Kim Ove Riksvold som nesten kom rett fra benken og inn i Levangers 16-meter. Verdalingen hamret ballen rett i Ola Rygg, før Gjertsen hamret ballen langt til side for mål.

Det vekket kanskje Levanger, som skapte sin første sjanse for omgangen to minutter senere. Marcus Astvald ladet skuddfoten fra hjørnet av 16-meteren, men det gode forsøket gikk like over Ranheim-målet.

Nå bølget det skikkelig på solfylte Moan og over 2000 tilskuere ventet bare på at målsniken Robert Stene skulle få muligheten sin. Det fikk han da han lurte Levanger-forsvaret kvarteret før slutt. Ranheim-spissen fikk et dårlig touch, men gjestene fra Trondheim skulle ikke trenge å vente lenge før Stene var der igjen.

Gjertsen slo en god corner på første stolpe, der Reginiussen headet mot Ryggs nærmeste stolpe. Levanger-keeperen reddet og foran målet ekspiderte Stene inn 2-1-målet til Ranheim. Kampens tredje cornerscoring og kampen var snudd!

Det kunne blitt 1-3 også, da et langt innkast endte hos Reginiussen som flikket ballen til side for mål.

Temperaturen steg ytterligere for fem minutter før slutt ropte Moan på rødt kort på Even Barli da han var ute i en løpsduell mot Jo Sondre Aas. Barli vant duellen og fikk frispark, mens Aas fikk gult kort til store protester fra et frustrert hjemmepublikum.

Etter 86 minutter fikk Levanger frisparket de ventet på og hele Moan så for seg at innbytter Ørjan Hopen skulle skape farligheter foran gjestenes mål, men midtbanespilleren skjøt rett i muren.