TRONDHEIM (adressa.no): Onsdag morgen møter Petter Northug sin tidligere samarbeidspartner Nye Høyder til rettsmegling i Trondheim. Om partene ikke kommer til enighet, blir det hovedforhandling.

Den var planlagt å starte onsdag i neste uke, 25. mars. I sitt sluttinnlegg går det frem at Nye Høyder ønsker å omberamme saken. Slik Adresseavisen forstår det, er sannsynligheten stor for at nettopp det skjer om saken ikke løser seg under meglingen onsdag.

— Dette har jeg ingen kommentar til. Vi får nesten komme tilbake til det, sier Northug-advokat Marius Egeberg til Adresseavisen.

Signalene tyder på at en eventuell hovedforhandling ikke vil finne sted før etter påske.

Skal gå mange skirenn

Selv om verdenscupsesongen er over, har Petter Northug planer om å delta i en rekke skirenn de kommende ukene. Til helga går han Storlirennet fra Storlien til Meråker. NMs andre del i Harstad starter torsdag i neste uke og pågår i tre dager. Neste søndag er planen at VM-kongen skal delta i Flyktningerennet.

Om rettssaken blir omberammet, vil Northug både kunne følge konkurranseplanen og være på plass om han og Nye Høyder må møtes i retten i etterkant av meglingen.

Nye Høyder krever opp mot to millioner kroner i erstatning fra Petter Northug, etter at han brøt samarbeidet med dem etter kun ett år. Northug avfeier erstatningsansvar og har i stedet gått til motsøksmål mot sin tidligere samarbeidspartner.

Bestrider motkravet

Påstanden fra Northugs advokat Ola Haugen er at skistjernen skal frifinnes og tilkjennes sakskostnadene i søksmålet fra Nye Høyder, mens Nye Høyder i motsøksmålet dømmes til å betale Northug opp mot 1,4 millioner kroner, samt saksomkostninger.

Nye Høyder bestrider motkravet og mener dokumentbeviser i saken viser at kostnadene som er fakturert Northug fra Nye Høyder er dokumenterte og rettmessige.

Bakgrunnen for konflikten er at Northug brøt ut av den treårige avtalen med Nye Høyder allerede etter ett år, etter krav fra hovedsponsoren Coop. Nye Høyder svarte med å stevne ham.

I sluttinnlegget fra Northugs advokat Ola Haugen blir det hevdet at sviktende oppfølging fra Nye Høyder var det som førte til at Coop til slutt krevde at samarbeidet mellom managementselskapet og Northug måtte avsluttes. Manglende økonomisk styring fra Nye Høyder, med det resultat at skistjernen urettmessig er belastet selskapets kostnader, blir trukket frem når Northug-advokaten begrunner hvorfor 29-åringen hadde rimelig grunn til å bryte avtalen.