Petter Northug går til motsøksmål mot sin gamle samarbeidspartner Nye Høyder, skriverAdresseavisen (krever abonnement for å lese).

Han er tidligere saksøkt av Nye Høyder for opp mot 2 millioner kroner fordi han brøt ut av samarbeidet for ett år siden. Det skjedde etter et krav fra hovedsponsoren Coop. Northug avsluttet samarbeidet med to år igjen av kontrakten.

Kan ende i retten

Onsdag møtes partene til rettsmegling i Trondheim. Den kan bli svært omfattende. Kommer ikke partene til enighet, møtes de i rettssalen.

Northug møter personlig til rettsmeglingen, bekrefter Northugs advokat Marius Egeberg til Adresseavisen.

Northugs advokat bestrider påstandene fra Nye Høyder og mener selskapets dårlige oppfølging av skiløperen var grunnen til at han brøt ut av samarbeidet.

− Northug måtte betale

I tillegg mener advokaten at Northug selv måtte punge ut for selskapets kostnader. Det er disse utgiftene som ligger til grunn for at Northug kunne bryte avtalen med rimelig grunn, skriver advokat Haugen i et brev som Adresseavisen har fått tilgang til.

Den foreløpige vitnelisten inneholder mange kjente navn fra miljøet rundt den kvadruple verdensmesteren fra Falun tidligere i vinter. Manager Are Sørum Langås, far John Northug og eks-trener Eirik Myhr Nossum er kalt inn fra Northugs side.

— Ingen grunn til å bryte avtalen

Nye Høyder har innkalt blant andre Northug selv, eks-manager Lars Gilleberg og tidligere Coop-sjef Svein Fanebust.

Nye Høyder-advokat Morten Brandhaug mener Northug ikke hadde noen grunn til å si opp avtalen.

− Petter Northug har ikke reklamert over manglende oppfyllelse av avtalen fra Nye Høyder, skriver han.