TRONDHEIM (adressa.no): Lørdag er verdenscupsesongen over for Petter Northug. Allerede på onsdag blir fokus rettet mot helt andre saker enn idrett.

Da skal hans tidligere managementselskap Nye Høyder møte 29-åringen til rettsmegling i Sør-Trøndelag tingrett.

Bakgrunnen er at Nye Høyder i fjor stevnet Northug, som følge av at skistjernen brøt med selskapet etter et krav fra hovedsponsoren Coop. Partene er ikke blitt enige om de økonomiske betingelse i etterkant av bruddet. Nye Høyder vil ha erstatning for det tap selskapet lider som følge at det de mener er en uberettiget heving av managementavtalen.

Slått ut i semifinalen

Adresseavisen får opplyst at det allerede i dag, torsdag, skal gjennomføres et møte mellom partene, som en del av saksforberedelsene til meglingen neste onsdag. Etter hva Adresseavisen forstår blir dette gjennomført som et telefonmøte, hvor kun advokatene er representert. Northugs advokat Ola Haugen ønsket onsdag kke å si noe om saken, mens Nye Høyders advokat Morten Brandhaug ikke besvarte Adresseavisens henvendelser.

Petter Northug var onsdag på plass i Drammen, hvor han ble slått ut i semifinalen og endte på 8.— plass. For første gang gikk Strindheim-løperen verdenscuprenn sammen med sine to brødre. Tomas ble nummer 37, mens Even gikk inn til 47. plass. På lørdag avrunder Northug verdenscupsesongen med femmila i Holmenkollen. Deretter venter både NMs andre del i Harstad og en rekke turrenn, men også flere utenomsportslige utfordringer.

Ønsker personlig oppmøte

Den ene er konflikten med Nye Høyder. Den andre er striden med skiforbundet, som trolig vil blusse opp til våren.

Hvorvidt Northug selv vil være til stede under rettsmeglingen i Trondheim kommende onsdag er foreløpig uklart, men motparten Nye Høyder har uttrykt ønske om at han møter personlig. Om partene ikke kommer til enighet under meglingen er dagene fra 25. – 27. mars satt av til hovedforhandling. Dette vil i så fall kollidere med ski-NM i Harstad, hvor Northug har gjort det klart at han ønsker å delta.

Ordknapp Coop-sjef

Det var kort tid etter fylleskandalen i mai i fjor Coop gjorde det klart at de krevde at Northugs avtale med Nye Høyder måtte avvikles. Dette var en forutsetning for at deres egne samtaler med skistjernen om en videreføring av samarbeidet kunne fortsette. På dette tidspunktet var både Northug-manager Are Sørum Langås og Petters far, John Northug, ansatt i Nye Høyder.

Coop valgte å fortsette som hovedsamarbeidspartner, mens Nye Høyder definitivt er ute av Northug-teamet. Både Are Sørum Langås og John Northug har vært sentrale i gjenreisingen av Petter Northug som verdens beste langrennsløper det siste året. Begge to gikk ut av Nye Høyder etter at bruddet var et faktum i fjor.

Adresseavisen var i kontakt med kommunikasjonsdirektør Kristin Paus i Coop onsdag kveld. Hun ønsker ikke å si noe om hvorfor det var så viktig for Coop at Northug brøt samarbeidet med Nye Høyder.

I høst kom det frem at Coop ønsket å opprette et nytt selskap som skulle håndtere Northugs støtteapparat. Paus vil ikke si noe om dette nå er på plass.

– Vi ønsker ikke å utdype hvordan vårt samarbeid med Petter Northug er organisert. Det som er viktig, er at dagens organisering fungerer godt. Det viser Petters sportslige resultater, sier Paus.