TRONDHEIM: Mens mye handlet om de tre brødrene Northug i forkant av verdenscupsprinten i Drammen, var det en 19-åring fra Melhus som fanget publikums oppmerksomhet i kvartfinalen.

Fredrik Riseth er fersk juniorverdensmester på sprint fra Almaty og fikk prøve seg mot de store gutta i dag. Det gikk over all forventning.

Gikk lett videre

— Jeg fikk vite i helga at jeg skulle gå og tenkte med en gang at målet var å komme videre fra prologen, sier han til adressa.no.

Riseth, som representerer Byåsen IL, kom greit videre fra prologen og gikk knallhardt ut i kvartfinalen.

— I og med at jeg hadde feste under skiene, gikk jeg hardt ut fra start. Jeg klarte ikke å gå fra så mye, men fikk opp farten i heatet og kom videre som lucky loser.

Fikk ingen respons

I semifinalen fikk han konkurranse av verdens for tiden beste skiløper, Petter Northug.

— Jeg prøvde å tulle med ham på forhånd, men han lot nok som han ikke hørte meg. Han er jo ekstrem når det gjelder å konsentrere seg under konkurranser, sier Riseth.

På ny gikk han friskt ut og tok teten.

Gir sterk motivasjon

— Jeg er imponert over at jeg klarte å gå fra i starten. Jeg hørte at Petter Northug slet med å henge på i den første bakken, men de som var bak meg hadde sikkert kontroll.

På slutten ble det litt tungt og unggutten fra Melhus ble slått ut i semifinalen. 11.-plass i debuten må imidlertid regnes som langt mer enn godkjent.

— Jeg hadde ikke tenkt dette på starten av sesongen. Det er utrolig morsomt og gir veldig mye motivasjon, sier Riseth.