Åge Skinstad blir regiondirektør i NHO Innlandet. 50-åringen kommer fra jobben som Norges langrennssjef.

— Jeg gleder meg til å legge til rette for at næringslivet i Innlandet skal utvikle seg videre og prestere enda bedre i fremtiden, sier Skinstad.

Han har siden 2006 arbeidet i Norges Skiforbund som sportssjef og langrennssjef. Skinstad har mange års næringslivserfaring, blant annet med lederjobber fra Adidas Norge, Øko Kraft og Madshus Skifabrikk.

— Ni fantastiske år

Skinstad er på plass som regiondirektør 1. august.

— Etter å ha vært langrennssjef i ni år er det godt å slå fast at norsk langrenn aldri har stått sterkere. Nå ser jeg frem til å jobbe for et mangfoldig og spennende næringsliv i Innlandet.

Skinstad blir i Skiforbundet ut sommeren.

— Jeg har hatt ni fantastiske år som langrennssjef og vært med på fem VM og to OL. Vi har nådd de målene vi har satt oss, det er en tid for alt og jeg er nå klar for nye utfordringer, sier Skinstad.

— Nå ser jeg frem til å ta med meg erfaringene fra langrenn og legge til rette for at næringslivet i Hedmark og Oppland skal utvikle seg videre.

- Åge har mye av æren

Leder i langrennskomiteen, Torbjørn Skogstad, mener Skinstad har gjort en kjempejobb for norsk langrenn og har stor respekt for at han føler tiden er inne for å gjøre noe annet.

— Vi er svært takknemlige for den jobben Åge har gjort. Han er en populær og respektert leder både internt og hos alle våre samarbeidspartnere, sier Skogstad.

— Åge har mye av æren for at langrenn har den fantastiske posisjonen vi opplever i dag , både sportslig og økonomisk.

Langrennskomiteen starter nå prosessen med å finne en ny leder.

— Vi skal bruke den tiden vi trenger og vi vet det finnes mange gode kandidater både eksternt og internt i NSF, sier Torbjørn Skogstad.