Mesterskapet i Polen og Ukraina forsvant i det fjerne da Danmark spilte ut Norge i København. Selv om Norge hadde en gigantisk sjanse på 0-0, var det ingen tvil om at Danmark var det beste laget og vant fortjent.

– Vi gjorde en dårlig førsteomgang. Da de fikk den andre goalen like før pause, ble det vanskelig. Danskene var bedre enn oss, sier Drillo til Canal +.

Beleiring

Allerede under nasjonalsangene var det tydelig at publikum i Parken var klar for storkamp. Den danske nasjonalsangen runget så TV-apparatene i Norge disset.

Dennis Rommedahl var også tent på oppgaven. Etter bare 70 sekunder skar han inn foran Espen Ruud og skjøt fra god posisjon – like over målet til Rune Almenning Jarstein.

Det var bare en liten pekepinn på hva som skulle komme i de neste minuttene. Norge hadde store problemer med å komme ut av egen halvdel de første 10. Kampens første store sjanse kom da også til Danmark. Nicklas Bendtner og Rommedahl kombinerte fint og Lars Jacobsen ble spilt igjennom alene med keeper, men Jarstein kom kjapt ut og fikk gitt corner. Den endte via omveier hos Michael Krohn-Dehli, men han headet utenfor for åpent mål!

Det første norske friminuttet kom da Tom Høgli kjempet seg til et hjørnespark etter 11 minutter, men innlegget fra John Arne Riise ble for upresist.

Nordtveit:— Jeg kunne gjort det bedre

Moa-sjanse

Norge satte et stort støkk i Parken da Alexander Tettey førte opp og Moa løp fra Kjær og kom alene mot keeper. Avslutningen med høyrebeinet var ikke god nok til å overliste Thomas Sørensen i danskenes mål.

Moa: -Traff ikke godt nok

Moa fortsatte å plage danskene og Kjær. Nordmannen fikk et langt fremspill og vendte mot mål. Kjær måtte bruke armene til å stoppe Moa og Norge fikk frispark på 17 meters hold, inne i buen. Den danske midtstopperen fikk også se det gule kortet.

John Arne Riise så ut som en stut på en tyrefektergalla da han la an for skudd, men to dansker stormet ut fra muren, kastet seg ned og blokkerte skuddet.

Riise: — Laget fungerte ikke

Lekkert dansk mål

Etter halvspilt førsteomgang sprakk det for Norge. Rommedahl ble spilt perfekt igjennom av Christian Eriksen. Han fikk god tid til å se opp og sentret presis til Nicklas Bendtner. Sunderland-spissen tok seg også tid til å løfte blikket før han plasserte ballen forbi Jarstein og i nettet.

1-0: Nicklas Bendtner gir danskene ledelsen. (Foto: Anders Hoven, Digitalsport)

Eriksen kom fri i mellomrommet bare noen minutter senere også. Dansk fotballs wonderboy siktet seg inn og skjøt, men ballen gikk like til side for det norske målet.

Ti minutter før pause ga Jarstein alle norske fans et støkk i livet. Et tilbakespill fra Høgli gikk under foten på keeperen og like utenfor stolpen til corner!

Halvannet minutt før sidebytte måtte han igjen plukke ballen ut av nettet. Bendtner skjøt fra over 20 meter. Ballen gikk langs bakken og inn like ved Jarsteins høyre stolpe.

Dermed kunne danskene gå til pause til vill jubel fra et fullsatt Parken.

2-0: Bendtner scorer sitt andre bak en noe passiv Rune Almenning Jarstein. (Foto: Erlend Aas, Scanpix)

Jarstein: — Trodde jeg skulle ta den

Store sjanser

Kjetil Wæhler ble igjen i garderoben i pausen. Vadim Demidov kom inn i hans sted. Etter pause løftet det norske spillet seg noe. Espen Ruud la inn fra venstre og Thomas Sørensen fikk med nød og neppe fistet ballen til corner. Da den kom inn i feltet, fikk danskene et tvilsomt frispark.

Danskene kontret og Eriksen kom igjennom. Han skjøt et kjapt og overraskende skudd, men Jarstein fikk opp sin venstre hånd og reddet til corner. Niki Zimling skjøt fra langt hold, Jarstein ga en unødvendig retur, men en offsideavvinket Daniel Agger skjøt over det åpne målet.

Etter en time satte Riise enorm fart på gjennom midtbanen. Han spilte Erik Huseklepp igjennom. Han fikk vippet ballen forbi Sørensen, men Moa nådde ikke frem for å pirke ballen over streken. Det løpet var det siste Riise gjorde før Daniel Braaten erstattet Fulham-spilleren.

Tyr til Carew

Som mot Island var det John Carew som ble sendt på banen da Norge trengte mål. Tirsdag fikk han en halv omgang i stedet for Erik Huseklepp.

Carew rev og slet, kjempet og løp, men klarte ikke å oppnå stort annet enn en rekke danske frispark.

Danmark spilte klokken ut til trampeklapp og den norske ydmykelsen var et faktum. Det var ingen tvil om at danskene vant fortjent.

Carew:— De fikk en boost av selvtillit