At gårsdagens EM-kvalifiseringskamp mellom Danmark og Norge ble sendt på Canal+ har vært gjenstand for debatt de seneste dagene.

Familie— og kulturkomiteen har allerede foreslått at idrettsarrangementer av stor nasjonal betydning, skal kunne sendes på allmennkringkasterne. Forslaget innebærer at betal-TV-kanalene kan bli pålagt å selge rettighetene videre til NRK eller TV2 til markedspris.

Kritisk

Tidligere i dag sa partileder i Krf, Knut Arild Hareide, at han vil ha fortgang i saken .

— Dette forslaget har vært på høring tre ganger uten at det har skjedd noe. Denne problematikken kommer til å gjøre seg mer gjeldende i tiden fremover.

Det var det danske fotballforbundet som satt på rettighetene til gårsdagens kamp, og de solgte altså rettighetene for å vise kampen i Norge til Canal+.

Uten at fotballpresident i Norges fotballforbund, Yngve Hallén, er særlig glad for det.

- Generelt kan jeg si at vi ønsker at landskamper skal gå på åpne kanaler , sier han til aftenposten.no.

Flere titusen norske fotballsupportere måtte ty til å kjøpe tilgang til kampen på internett, men Canal+ sin internettjeneste C Sports taklet ikke den store trafikken .

Det førte til voldsom frustrasjon hos dem som hadde kjøpt tilgang til kampen. Noe Hallén har full forståelse for.

— Jeg skjønner godt frustrasjonen. Alle ønsker å få varen man har betalt for, og det må være et krav at man klarer å levere såpass. Jeg synes heller ikke at dette er godt nok, sier fotballpresidenten, som presiserer at NFF ikke rår over Canal+.

Server-kræsj

C Sports, som nettjenesten Canal+ bruker heter, var derfor utilgjengelig for store deler av dem som hadde betalt for å se oppgjøret. Tusenvis av nordmenn betalte 159 kroner for å få se naboduellen direkte. Noen fikk først se bilder fra i annen omgang av kampen, mens andre ikke fikk sett noe i det hele tatt.

– Vi fikk forsikringer om at serverne ville tåle dobbelt så stort trykk som de faktisk gjorde. Sju servere knekte sammen før kampstart. Alle disse ble startet på nytt igjen i tillegg til at tre nye ble startet opp. Dessverre var ikke dette ikke i orden før i annen omgang av kampen, sier daglig leder Steinar Brændeland i Canal+ til NTB.

Video: Riise: - Laget fungerte ikke

Riise: — Laget fungerte ikke Video: Nordtveit: - Jeg kunne gjort det bedre:

Nordtveit:— Jeg kunne gjort det bedre Video: Carew: - De fikk en boost av selvtillit

Carew:— De fikk en boost av selvtillit Video: Jarstein: - Trodde jeg skulle ta den

Jarstein: — Trodde jeg skulle ta den Vi fulgte kampen her: