– Jeg har ikke tenkt på den prosessen ennå, sa landslagssjefen da han møtte pressen dagen etter det ydmykende 0-2-tapet i Parken.

Det tapet gjorde at kun teori kan sende Norge til EM-sluttspillet i Polen/Ukraina til sommeren.

Han var fortsatt skuffet etter tapet, men var langt fra noen slagen mann.

– Jeg er forberedt på alle resultat foran en kamp og er flink til å ta meg inn igjen.

Han hadde ingen god forklaring på hvorfor det gikk ikke gikk veien mot danskene.

– Det var en dårlig kamp. Vi var dårlig begge veier. Det er nok en større ulempe enn mange er klar over å spille kamp fredag og tirsdag. Danskene mestret oppladningen bedre enn oss. Oppladningen betydde nok mer enn det vi ville innrømme, sa Drillo

– Jeg var klar over at toget kunne gå. Det var ingen bombe. Det som er mest skuffende er at vi gjorde en slik dårlig figur, og selvsagt er jeg skuffet over at vi bare skapte én sjanse, sa Drillo, som mente at John Arne Riise ble dratt for langt mot kanten på sin venstreside og at Danmark fant et mellomrom som egentlig ikke skulle ha vært der.

Ingen analyse

Onsdag hadde han ennå ikke rukket å gjennomanalysere kampen, men var klar på at Norge slet i midtbaneleddet.

– Vi var ustrukturerte og de utfordret oss spesielt i bakrommet på venstresiden. Der slet vi. Presset mot ballfører var ikke bra, og avstandene ble feil. Vi forsvarte oss dårlig, og da blir det også verre framover.

Drillo forsvarte uttaket av Håvard Nordtveit framfor Henning Hauger.

– Vi følte at vi ville bli tryggere med ham. Håvard er kommet for å bli. Det føler jeg meg nokså sikker på.

– Hva nå?

– Det er vanskelig å si noe om sjansene våre, men personlig er jeg ikke veldig optimist. Vi ender sannsynligvis opp med 16 poeng, og det kunne godt ha holdt til avansement. Mot Kypros får vi fordelen som danskene hadde denne gangen. Vi får bare én kamp å forberede oss mot, mens de må spille fredag og tirsdag i sine to siste kamper. Vi er avhengig av flaks for å gå videre, men det er aldri hyggelig å måtte ha hjelp av andre.

Sånn det er

– Kan Kypros ta poeng på Danmark å gi oss den hjelpen vi trenger?

– Jeg har levd lenge med fotballen, og det har skjedd større under enn at Kypros tar poeng fra Danmark. Da Portugal spilte mot Kypros vant de sjansestatistikken 15-4, men kampen endte 4-4. Det sier alt om at det meste er mulig, men veldig optimistisk er jeg ikke.

Drillo likte ikke helt det han så av Norge mot Danmark.

– Generelt står jeg for en mer gjennombruddshissig fotball enn den vi spiller for tiden. Vi jobber kontinuerlig for å få til det. Danmark er blitt mer gjennombruddshissig den siste tiden, mens vi har gått den andre veien.

– Simen Kjær sier at han burde ha blitt utvist i 1.-omgang?

– Vi tapte ikke på grunn av dommeren, men dommeren var generelt veldig dårlig for å si det pent. Det er alltid slik i fotball at det kunne endt annerledes om det og det hadde skjedd. Det ville ha blitt annerledes om Moa hadde scoret på sjansen sin også. (©NTB)

Video: Moa: — Traff ikke godt nok

<b>Moa: -Traff ikke godt nok</b> Video: Riise: — Laget fungerte ikke

Riise: — Laget fungerte ikke Video: Nordtveit: - Jeg kunne gjort det bedre:

Nordtveit:— Jeg kunne gjort det bedre Video: Carew: - De fikk en boost av selvtillit

Carew:— De fikk en boost av selvtillit Video: Jarstein: - Trodde jeg skulle ta den

Jarstein: — Trodde jeg skulle ta den