Hadde Nils Arne Eggen vært RBK-trener ville den naturlige taktikken være å gå ut og sette seg i respekt — uansett hva motstanderen måtte hete.

— Det nytter ikke å legge seg i forsvar og på den måten redde ett poeng. Man må gå ut og «skræm» dem, sier den tidligere RBK-treneren til NTB foran torsdagens europaligamøte mot franske St. Etienne.

- Hvilke sjanser mener du Rosenborg har mot St. Étienne?

— Det handler mye om hvor gode Rosenborg vil være, og at de vil bruke sin angrepsdyktighet. De må utnytte sitt eget spill med raske kontringer og gi motstanderen problemer. Slik sett ligger det bedre til rette når man spiller på bortebane enn hjemme, sier Eggen.

— Vi må angripe når vi skal, og forsvare oss når vi må, sier Eggen i kjent stil.

— Jeg snakket med Kåre og Erik tirsdag, og tror nok at det er denne taktikken de vil gå for.

20 år

Søndag var det 20 år siden Rosenborg med Eggen ved roret debuterte i mesterligaens gruppespill borte mot Legia Warszawa.

Den gang ble det 1-3-tap etter en av målvakt Jørn Jamtfalls vondeste minner fra fotballbanen.

Nå er Rosenborg tilbake i et gruppespill i Europa etter å ha misset kvalifiseringen de to foregående sesongene.

Rosenborg har lagt ned mye arbeid for å finne mest mulig ut av sin motstander. Saint-Étienne har den siste tiden tre strake seire i serien etter å ha innledet med tap og uavgjort.

Klubben hadde sin storhetstid på 60— og 70-tallet, da blant andre Michel Platini startet sin karriere der. Forrige sesong endte klubben på femteplass i den franske toppdivisjonen.

Søderlund tilbake

Alexander Søderlund spilte ikke søndagens «seriefinale» mot Stabæk på grunn av karantene, men torsdag er landslagsspissen tilbake. Pål André Helland og Ole Sælnes er andre spillere som holder høyt internasjonalt nivå og som kan overraske.

I løpet av tiden som proff i Rennes har Anders Konradsen møtt torsdagens motstander en rekke ganger. Midtbanespilleren vet mye om lagets styrker og svakheter.

Det eneste tidligere møtet mellom de to klubbene er fra 2008. Mikael Dorsin er den eneste i dagens RBK-stall som var med den gang. Den svenske backen er imidlertid skadd nå og ikke med i troppen som dro til Frankrike.

Dette er RBKs øvrige kamper i Europaligaen i gruppe G: 1/10 Dnipro (h), 22/10 Lazio (b), 5/11 Lazio (h), 26/11 Saint-Étienne (b), 10/12 Dnipro (b).

(©NTB)