Eurosport Norge mangler fortsatt distribusjonsavtaler med flere selskaper. Det kan bety svarte TV-skjermer for dem som vil se Liverpool og Tottenham i Europa League.

Den nye Discovery-kanalen skaper bekymring for TV-fans. Mange får den rett og slett ikke inn før blant annet GET tilbyr kanalen.

17. september sendes Saint-Etienne — Rosenborg og Fenerbahce - Molde på MAX, mens Liverpools bortekamp mot Bordeaux og Tottenhams møte med Qarabag i London sendes på Eurosport Norge.

Henvises til nett

Discoverys sjef Jan-Erik Aalbu henviser fortvilte seere til nett.

Jan Erik Aalbu i Discovery. Foto: NTB scanpix

— Jeg aner dessverre ikke når flere distribusjonsavtaler er på plass. Vi håper det ordner seg. Men seerne har et alternativ på nett, bruk D-play, sier Aalbu til NTB.Da må seerne ut med 79 kroner.

— Folk er vant til å betale for å se Premier League på TV 2s premiumkanaler. Hos oss får de (som har Eurosport Norge) kampene til Liverpool og Tottenham gratis, mener Aalbu.

Får reaksjoner

Han er forberedt på høy temperatur i sosiale medier.

— Det skal vi takle. Engelsk fotball er populært i Norge, Liverpool veldig populære. Ikke glem at 56.000 seere fant fram til kanalen da vi sendte England - Sveits tirsdag kveld, sier Aalbu.

Foreløpig har hans nye, rendyrkede norske TV-kanal en distribusjon på 50 prosent.

Viasat kjøpet fransk fotball

Franske fotballentusiaster i Norge kan puste ut. Viasat har kjøpt TV-rettighetene til Ligue 1 for tre år.

Det bekreftet kanalen onsdag. Fredag sendes kampen mellom Zlatan Ibrahimovics Paris Saint-Germain og Bordeaux.

Fortsatt er det ikke klart hvem som skal sende italiensk og spansk seriefotball i Norge. (©NTB)