ULLEVAAL STADION: — Ikke bli mugne nå, sa Jan Erik Aalbu.

Han hadde hele Håndball-Norge, det vil si 23 eliteserielag- og like mange trenere (Sola kom seg ikke fra flyplassen) foran seg på Ullevaal i dag, i et stort pressemøte.

Da skulle TV-sjef Jan Erik Aalbu introdusere nye Eurosport Norge, som går på luften torsdag.

Kanalen har kjøpt håndballrettigheter til klubbhåndball og landslag av Norges Håndballforbund for de to neste årene, og overtar etter TV 2. Det blir nye tider.

— Aalbu så på spillerne da han snakket om muggenhet, og det var fordi promofilmen som ble vist på veggen ikke viste en eneste håndballspiller, men mange andre idretter som selskapet har fått den siste tiden, som tennis og fotball, for å nevne noe.

— Hvis vi bare hadde fått avtale med forbundet før sist torsdag, hadde dere vært med. Det er ingen tvil om at vi skal satse på håndball. Vi er ydmyke overfor det, sier Aalbu.

Carsten Skjelbreid får et hovedansvar for håndballen. Foto: Mette Bugge

Han fortalte at onsdag klokken 19 hver uke blir fast håndballkveld. Først ut blir Byåsen-Larvik onsdag om en drøy uke, neste onsdag er det Drammen og Haslum på herresiden.I alt er planen å vise 35 klubbkamper, og etter hvert også mange landskamper.

Norge-Hviterussland onsdag 7. oktober (kvinner) og torsdag 5. november Norge-Island (herrer) er først ut.

— Vi gleder oss enormt til det.

Sport på nye hender

Discovery Network Norway har kjøpt rettigheter i fleng, og da Aalbu fortalte at sjefen Harald Strømme hadde ringt om rettigheter til fire OL, sa han:

— Det var veldig hemmelig. Da var det pur glede for meg i 25 sekunder, så gikk det over til svettetokter og jeg ble veldig nervøs. Da holder det ikke med to ansatte på huset (på sport). Jeg har hatt mange søvnløse netter i det siste.

Aalbu fortalte at kanalen har kjøpt rettigheter de to siste månedenet på en helt annen måte enn før.

Rettigheter til 50 land i Europa på OL var stort, men Bundesliga, US Open minus Wimbledon teller også stort. For ikke å snakke om landskamper og klubkamper i fotball.

Skjelbreid blir programleder

Foran seriestarten i håndball kommende onsdag, er håndballfamilien opptatt av sin egen idrett, der stjerner som Kristian Kjelling og Frank Løke er kommet hjem. De skal spille i Drammen.

Aalbu fortalte at han var mest fornøyd med signeringen av Carsten Skjelbreid, som tidligere jobbet i TV 2. Han skal være ankeret i håndballsendingen.

— Om kort tid skal vi også ha kommentator og sidekommentator på plass.

Det blir firekamera-produksjon på kampene, og Aalbu oppfordet spillere og trenere til å gjøre sendingene så gode som mulig.

PS. Norsk Topphåndball følger opp med å sende fra samtlige kamper kommende sesong på nett-TV. Det blir alle muligheter for dem som er sultne på denne idretten.