Rett før Rosenborgs siste trening på norsk jord før møtet med St. Etienne, gikk spillerne grundig gjennom videoer av den franske klubben.

Søndagens helt fra Stabæk-kampen, Anders Ågnes Konradsen, har fått en del spørsmål fra medspillerne sine om laget, ligaen og landet.

— De andre har spurt meg litt om hvordan ting står til der borte. Det er klart at det blir en del spørsmål, siden jeg har erfart det, sier Konradsen.

Imponert

Midtbanespilleren mener at RBKs spioner har gjort en imponerende researchjobb av torsdagens motstander.

KLAR: Anders Ågnes Konradsen på tirsdagens RBK-trening. Foto: Martin Andersen

— Vi hadde en gjennomgang i går, jeg ble imponert av det de har gjort. Jeg synes at de traff bra på beskrivelsen og de har virkelig gått grundig til verks, fortsetter han.Selv har ikke bodøværingen spilt mot mot St. Etienne på Stade Geoffroy-Guichard, lagets hjemmebane.

— Jeg var som regel skadet eller benket i den kampen. Det blir en gøy opplevelse og jeg gleder meg til å se hvor vi står i forhold, sier han og legger til:

— Det blir annerledes enn hva vi er vant med, for å si det sånn, fortsetter Ågnes Konradsen.

- Hvordan forbereder man seg til så mange forskjellige type kamper?

— Når man har spilt fotball en stund, så går det litt av seg selv. Vi har tenkt på Stabæk-kampen litt, men nå er fokuset kun på St. Etienne og Europa League.

Råd fra egen spiller

Kåre Ingebrigtsen innrømmer at han har spurt midtbanespilleren om klubben, men han holder seg til rapportene.

— Det er ikke veldig stor interesse i Norge for fransk fotball, så vi har som kjent hatt folk der nede for å analysere dem. Anders har kunnskap om laget og ligaen, så vi har selvfølgelig spurt ham litt, sier Ingebrigtsen.

Han har lagt en klar plan og forventer å lage litt trøbbel i Frankrike.

GOD STEMNING: Rosenborg-spillerne varmer opp på siste trening før laget drar til Frankrike. Anders Ågnes Konradsen helt til venstre i bildet. Foto: Martin Andersen

— Vi har ambisjoner om å ta poeng der. Vi vet at det er mulig så her er det bare å kjøre på. Ett poeng er «okei», men vi går for tre, forteller han.Han toner forventningene litt ned rett etter det offensive svaret.

— St. Etienne er gode, ja, men de vinner ikke Europa League. De har mange gode individualister, men som et kollektiv så er vi absolutt på høyde med de, legger han til.

Tett program

Det er mange kamper som venter trønderne fremover, nærmere tre kamper på sju dager.

— Det blir garantert rullering på laget. Elleve mann kan ikke spille så mye på så kort tid, fortsetter treneren.