Etter seieren over Stabæk i seriefinalen, er Rosenborgs fokus flyttet til åpningskampen i Europaliga-gruppespillet på torsdag. RBK møter franske St. Etienne på bortebane og for Alexander Søderlund sin del blir det første gang på to og en halv uke at han tar på seg Rosenborg-drakten.

Toppscoreren måtte stå over mot Stabæk etter å ha nådd grensen for gule kort og merker at det kribler i bena før møtet med St.Etienne.

— Man vil alltid spille fotball og nå møter vi i tillegg et fransk lag vi ikke har spilt mot før. Det blir en tøff utfordring, men det blir utrolig artig, sier Søderlund til Adresseavisen.

Alexander Søderlund fra mandagens trening. Foto: Sjur Magnus Bergstrøm

Har vært gjennom det alleredeFlere av hans lagkamerater har tidligere fortalt om hvor stort det vil være å få prøve seg i Europas nest største klubbturnering. For sin egen del, merker Søderlund derimot ingen forskjell på om det er Europaliga eller eliteserie.

— Jeg gjør ikke det. Vi har spilt så mange kamper i Europa allerede i år og selv om det ikke er like gode lag i kvalifiseringen, så har vi vært gjennom det.

- Hva betyr spill i Europa for deg personlig?

— Det betyr ikke noe spesielt, egentlig. Det er selvfølgelig morsomt å møte nye lag og å få større utfordringer. Samtidig blir det ikke annerledes enn en vanlig seriekamp og vi går inn med samme innstilling, sier han.

Var nervøs mot Stabæk

På mandagens trening var det bare latter og god stemning blant de fire spillerne som trente ute, mens resten restituerte på treningsstudioet. Søderlund hadde enkle balløvelser med Tore Reginiussen, Ole Selnæs og matchvinner Anders Ågnes Konradsen. For suspenderte Søderlund, var det uvant og nerveprirrende å se 1-0-seieren fra sidelinjen.

— Du blir ekstra nervøs når du ikke får bidratt, men heldigvis klarte gutta å dra det i land i siste liten. Det er klart det var uvant å ikke spille, fordi jeg har vært med på omtrent alle kampene i år, men man må ta straffen sin, sier Søderlund.

Kjenner ikke motstanderen

Suspensjonen ga 28-åringen etterlengtet hvile. I en landslagspause der flere Rosenborg-spillere fikk ristet av seg skader, spilte Søderlund to kamper for Norge. Nå har han tatt det med ro i en uke og spart krefter og føler seg klar til å bidra med fulladete batterier mot St. Etienne. Hva som venter Rosenborg på torsdag, er han imidlertid usikker på.

— Jeg vet egentlig ingenting om dem. Vi skal se på dem på video tirsdag, så det blir spennende, sier Søderlund.

St. Etienne ligger på fjerdeplass etter fem spilte kamper av Ligue 1 og har ikke tapt siden åpningskampen mot Toulouse 9. august. I fjor endte de på femteplass, i en sesong der de blant annet slo storlaget Lyon 3-0 på banen RBK gjester torsdag.