ROSENBORG-STABÆK 1-0

LERKENDAL (adressa.no): I kampens aller siste sekund stanget Anders Konradsen inn seiersmålet som trolig sikret Rosenborgs første seriegull siden 2010.

— Jeg ble faktisk rørt, innrømmer styreleder Ivar Koteng, som har ledet klubben tilbake til toppen av norsk fotball.

— Dette viser at vi har voldsom kvalitet. Vi har mye energi og krefter på slutten. Det lønner seg å arbeide hardt. Så enkelt og vanskelig er det, sier Koteng til Adresseavisen etter å ha besøkt RBK-spillerne i garderoben på Lerkendal.

Stanget mot Stabæk-buret

Det så lenge ut til å bli 0-0 i toppoppgjøret i Trondheim. Etter en relativt jevnspilt førsteomgang kjørte Rosenborg over Stabæk etter pause, men slet med å få ballen i mål.

Helt frem til tre minutter av overtiden. Pål André Helland slo corneren og Konradsen headet den inn. Lerkendal eksploderte og på sidelinjen sto Koteng og opplevde et av sine aller beste enkeltøyeblikk som RBK-styreleder.

— Akkurat nå må jeg si at det er det, men det er ikke sikkert at det er slik om fire år. Men det er veldig artig, smiler han.

— Fantastisk følelse

I 1985 var det Trond Sollied som raget høyest da Rosenborg sikret det etterlengtede gullet. Scoringen mot Lillestrøm er blitt legendarisk. Konradsens mål kan bli øyeblikket som huskes da Trondheim tok tilbake hegemoniet i norsk fotball.

— Det var en fantastisk følelse, selvfølgelig. Vi skal drite oss ut for å miste gullet nå, sier 25-åringen som i sommer ble hentet fra franske Rennes.

— En sterk karakter, proff og gjennomtrent. Han ønsker å være her og utvikle seg og gjøre en jobb for laget. Han passer perfekt i garderoben, sier sportslig leder Stig Inge Bjørnebye om matchvinneren.

Forventer fremgang

Konradsen kom inn for Fredrik Midtsjø tolv minutter før slutt. Om sammenligningen med Sollieds mål fra 1985 sier han dette:

— Det er vanskelig for meg å si. For min del har vi igjen sju kamper. Det kan skje ting, men vi har selvfølgelig god kontroll.

Ivar Koteng har det alle tiders som RBK-sjef for tiden.

— Jeg er mer personen Ivar Koteng enn styrelederen når jeg er tilskuer, men det er fantastisk å få være med på dette.

- Trodde du det skulle bli så bra?

— Ja, jeg gjorde det, og jeg mener vi skal bli enda bedre.