LERKENDAL: Da toppoppgjøret så ut til å ebbe ut til 0-0, gjorde Pål André Helland seg klar for å ta kampens siste corner. På motsatt side av banen sto daglig leder Tove Moe Dyrhaug, sportslig leder Stig Inge Bjørnebye og Mikael Dorsin.

— Micke sa til meg at nå er vi sikret ett poeng, mens Stig Inge sa: Vi scorer, forteller Dyrhaug til Adresseavisen.

— Et lag i flyt

Tove Moe Dyrhaug gledet seg over Rosenborgs seier over Stabæk og det som ser ut til å bli et nytt seriemesterskap. Foto: Richard Sagen

Den tidligere Liverpool-proffen fikk helt rett i spådommen. Corneren fra Helland ble stanget inn av Anders Konradsen, som sendte de tjue tusen på Lerkendal til himmels.— Jeg følger alltid med tiden når det er overtid. Når det er lagt til tre minutter og det står 2,56 og du scorer, da har du stang inn, gliser RBKs daglige leder.

— Det kjennetegner kanskje et lag i flyt, legger hun til.

Vinnerkultur

Stig Inge Bjørnebye sier dette om de siste sekundene på sidelinjen:

— Jeg visste at corneren var det siste som skjedde i kampen. Da handlet det om å overbevise seg selv om at det var siste mulighet. Jeg var sterk i troen i hele kampen, fordi jeg syntes at vi var såpass mye bedre enn dem, at det var klasseforskjell. Det er god regi når det skjer på den måten.

Bjørnebye er full av ros over Rosenborg-spillerne som nå etter alt å dømme har sikret klubbens første seriegull siden 2010. — Det er slike øyeblikk som kjennetegner lag med en spesiell karakter. Det var mye som sto på spill. Det var ekstremt viktig og proft gjennomført. Det er vinnerkultur i laget, fastslår han.

Blid matchvinner

På samme måte som Dyrhaug og Bjørnebye var matchvinner Anders Konradsen blid som en sol i pressesonen etter kampen i går kveld.

— Det lugget litt i første, men vi tok over i andreomgangen. Jeg synes absolutt det var fortjent.

Konradsen kom til Trondheim i sommer fra franske Rennes.

— Det har vært veldig fint, som jeg trodde og håpet. Det har vært veldig bra og jeg har kost meg veldig. Det er blitt som jeg håpet, sier han til Adresseavisen.