VÆRNES (adressa.no): Rosenborg reiste onsdag formiddag til Frankrike for åpningskampen mot St. Etienne i Europaligaen. Etter totalt åtte kvalifiseringskamper over fire runder, er det endelig klart for gruppespill. Derfor var et mer avslappet Rosenborg-lag som satt seg på flyet onsdag enn det var før kvalikkampene.

foto
PÅ TUR: Mike Jensen og Tobias Mikkelsen har lave skuldre underveis til Frankrike og første kamp i Europaligaen. Foto: Rune Petter Ness

— Det føles deilig. Vi merker det er en mer avslappet stemning og vi skal nyte turen. Selvfølgelig går vi for å vinne, men vi har lavere skuldre og det er ikke samme stresset nå, sier Mike Jensen til adressa.no.

Lave forventninger

Rosenborg havnet i samme gruppe som St. Etienne, Lazio og Dnipro Dnipropetrovsk. Selv om det ikke var de mest publikumsvennlige lagene i potten, er det tre tøffe lag og Jensen synes ikke man skal kreve for mye av trønderne i gruppespillet.

— Vi skal passe på å ikke ha for høye forventninger. Det viktigste er at vi kan lære av det og utvikle oss som lag og enkeltspillere. Vi skal kose oss, men vi tror selvfølgelig vi har muligheter til å få et godt resultat mot St. Etienne, sier han.

Bedre enn Steaua

Jensen føler at de har et godt bilde av hva som venter Rosenborg torsdag kveld, etter å ha studert motstanderen på video. Han mener Rosenborg må stå tett og kompakt defensivt når franskmennene har ballen og satse på kontringer. Den oppskriften lyktes i de siste kvalifiseringskampene mot Steaua, men Jensen advarer om at de samme prestasjonene ikke nødvendigvis vil holde mot St. Etienne.

foto
HAR TROEN: RBK-trener Kåre Ingebrigtsen på Værnes onsdag formiddag. Foto: Rune Petter Ness

— Det er et hakk opp fra Steaua rent nivåmessig. Hvis vi leverer som vi gjorde på bortebane mot dem, så kan vi ta uavgjort eller seier, men jeg tror vi må enda et hakk opp. Det var en periode i Romania der vi ikke leverte og St. Etienne er såpass gode at de ville straffet oss, sier han. Kampstart er klokken 21.05 torsdag.