STAVANGER (Aftenbladet): — Det er et veldig godt tegn at det er stor interesse for spillerne våre. Det beviser at vi gjør det bra, sier en fornøyd Granfelt til Aftenbladet.

I løpet av de siste ukene har Viking fått bud på både Jon Dadi Bödvarsson (kontrakten går ut etter sesongen) og Yann-Erik de Lanlay (kontrakt ut 2016). Selv om klubben er i en vanskelig økonomisk situasjon, har Viking ikke latt seg lokke av kortsiktig økonomisk gevinst. Styrelederen tror ikkeat andre klubber spekulerer i å utnytte Vikings vanskelige økonomiske situasjon når de legger inn bud på spillere.

— Profesjonell fotball er jo forretning og forhandling, akkurat som i forretningslivet for øvrig. Jeg er mye heller i en situasjon der vi har et lag med dyktige ledere, en tropp som presterer bra, som skaper resultater og interesse for våre individuelle spillere, enn tvert om. Tilbud og etterspørsel er klassisk forretning, sier Granfelt.

Vikings styreleder Charlie Granfelt. Foto: Fredrik Refvem

Viking har de siste ukene takket nei til millioner av kroner i overgangssummer. Millioner som garantert hadde hjulpet klubben økonomisk.

— Vi forvalter verdien i en tropp, balansen i laget samlet sett. Vi må optimalisere våre ressurser, og vurderingene som blir gjort tar utgangspunkt i helheten, sier Granfelt.

Millionbud

Etter det Aftenbladet kjenner til skal Kaiserslauterns bud ha en totalramme på om lag 3,5 millioner kroner, pluss 10 prosent i videresalgsrettigheter. For at Viking skulle få maksimalt utbetalt måtte flere klausuler innfris. I tillegg ville Bödvarssons tidligere klubb, Selfoss hatt krav på en prosentandel hvis Viking hadde solgt.

Granfelt ville ikke kommentere noe rundt størrelsen på budet.

— Det var en sportslig og helhetlig vurdering som gjorde at vi takket nei. En kontrakt er en kontrakt. Hvis han leverer ytterligere seks mål på de neste 14 kampene så har han levert en veldig god sesong for oss og forhåpentlig bidratt til at vi henger med i toppen, sier Granfelt.

I de Lanlays tilfelle skal budet fra Rosenborg ha ligget på om lag 4 millioner kroner, mens Viking skal ha krevd det dobbelte.

Etter det Aftenbladet kjenner har ikke Rosenborgs interesse for kantspilleren kjølnet.

— Det er en stund siden vi hørte noe. Jeg forstår at de er interessert, for han er en dyktig spiller, sier Vikings styreleder.

Sitter på gullgruve

Samtidig vet Viking at de sitter på en potensiell gullgruve i Suleiman Adbullahi og Samuel Adegbenro. Nigerianerne har imponert stort etter at de i vinter signerte for Viking. Spesielt førstnevnte har alder, fysikk og talent til at Viking kan drømme om en stor salgssum den dagen utenlandske klubber konkretiserer interessen.

— Jeg tenker ikke slik rundt disse spillerne. Vi kan ikke sitte og se kamper med dollartegn i øynene. De er to talentfulle spillere, men som fortsatt bare er i tenårene. De skal videreutvikles, både som fotballspillere og mennesker. Skulle vi lykkes med det, er det viktig at vi en dag får betalt for dem og at de ikke ender opp som Bosman-spillere, sier Granfelt, og legger til:

— Det er ingen tvil om at disse to spillerne har et kjempepotensial. De har slått til mer enn hva vi hadde forventet. Jeg regner med at klubber kommer til å vise interesse for dem.

PS: Prosessen med å ansette ny administrerende direktør pågår fortsatt. Granfelt regner med å kunne presentere en ny direktør i løpet av august.