For Viking gambler når klubben nå sier nei til overgangssum og vidersalgsprosenter for Jon Dadi Bödvarsson.

Skal en tro media sier Viking nei til en totalsum på 3,5 millioner kroner hvis alle klausuler innfris.

Penger i cupen

I går bekreftet Viking på sine hjemmesider at islendingen blir i klubben ut sesongen. Da kan han gå gratis til ny klubb. En forretningsmodell styreleder Charlie Granfelt for kort tid siden beskrev som meningsløs.

Håpet til Viking er selvsagt at Jon Dadi vil gjenskape prestasjoner som mot Aalesund sist og sørge for sportslig suksess og store billettinntekter. Skjer det vil inntektene overgå summen Kaiserslautern var villig til å betale.

Jeg var faktisk innom Viking-butikken i dag, og kjøpte billetter til kvartfinalen mot Molde.

Her må også sesongkortholdere kjøpe billett. Kommer det 10 000 på kvartfinalen snakker vi minst 2,5 millioner i brutto billettinntekter.

Det er sikkert et langt lavere nettoinntekt, men det er kjærkomne penger. Skulle så Abdullahi og Bödvarsson skyte Viking til semien snakker vi enda større inntekter – særlig hvis Viking er så heldige at de trekker hjemmekamp.

Samtidig ligger Viking nå på fjerdeplass i Tippeligaen med en poengfangst som overgår bronseåret 2007. De senere årene har sesongen vært mer eller mindre over i august. Holder spenningen seg utover høsten vil det garantert komme mye folk på stadion. Det er disse regnestykkene, som i stor grad baserer seg på håp og drømmer, som gjør at Viking ikke selger spissen.

Det er også en annen faktor som spiller inn når Viking beholder Jon Dadi. Med Bersiha og Bödvarsson borte ville det vært syltynt på topp. Kun Chikere og Hummervoll er rene spisser i troppen.

Gambling

Jeg ser noen argumentere med at Viking kunne brukt noen av pengene fra et salg til å hente inn en erstatter, men det er da enda mer usikkert enn å satse på en allerede husvarm Dadi?

Fortsetter Jon Dadi som i siste kamp blir det ikke noe problem, men problemet oppstår hvis han får ny føling med måltørken som preget sist høst.

Islendingen glimter til, men har fortsatt til gode å levere stabile prestasjoner over tid. Jeg skjønner at folk er skeptiske, og det finnes helt klart gode argumenter for salg også.

Når det kommer til stykket handler det om magefølelse og gambling. Jeg tilhører dem som støtter Vikings beslutning. Jeg tror ikke en Bödvarsson i mørkeblått ut sesongen er noen garanti for suksess, men jeg tror sjansen er bedre enn om vi skulle selge og hente inn en fersk erstatter.

Så får vi se hvem som litt senere i høst kan smile litt skjevt og si: «Ka va det eg sa?»

Hva mener du? For eller mot salg?