STAVANGER (Aftenbladet): Viking avsluttet vårsesongen med festfotball til trampeklapp fra hjemmefansen i Jåttåvågen.

Det gjorde at trener Kjell Jonevret og spillerne med store glis tok seg ekstra god tid ute på matten da kampen var over for å takke de som hadde møtt opp. Enda en grunn til å smile får de av å se på tabellen.

Bedre enn bronsesesongen

28 poeng på seriens første 16 kamper gir en topp fire-plassering før høstsesongen sparkes i gang i Kristiansand om to uker. 28 poeng er de blåkleddes beste poengfangst de ti siste årene på seriens første 16 kamper, ett mer enn bronseåret 2007. — Oisann! Det er et bevis på at vi er på vei mot noe bra. Vi er en bra gjeng her nå. Før kampen var jeg litt urolig da vi manglet både Joachim (Jørgensen) og Anthony (Soares) i midtforsvaret, men Karol (Mets) går ned og gjør det strålende, samtidig som Vidar (Nisja) og Makhtar (Thioune) løste det fantastisk bra sentralt på midten, skryter Jonevret, før han fortsetter:

— Vi viser at selv om troppen i utgangspunktet kanskje er litt tynn, så er bredden i den likevel brukbar. Det var gøy, sier Jonevret til Aftenbladet da han får høre om den historisk gode første halvdelen.

Avventer medaljesnakk

Der Viking i fjor befant seg i ingenmannsland på tabellen etter 16 kamper, har supporterne i år ferten av medaljer. Seieren mot Aalesund gjør at laget er på fjerdeplass, to poeng bak Vålerenga på sølvplass og fem poeng bak Rosenborg (som har én kamp mindre spilt).

— Vi trenger å vinne et par kamper til, så rykker vi hvert fall ikke ned. Det er alltid det første målet, smiler Jonevret avvæpnende.

- Men er det lov å tenke på medaljer nå?

— Det må vi vente noen runder til med å snakke om. Men det kjennes unektelig bra å være foran lag som Strømsgodset, Molde og Odd. Vi er svært fornøyde med første halvdel av sesongen.

Medaljer vil heller ikke Jon Dadi Bödvarsson prate for mye om. Angriperen glitret mot Aalesund og toppet forestillingen med en perle av et volleyskudd i første omgang.

— Det er lovende med tanke på høstsesongen, det høres faktisk veldig bra ut. Men nei, vi tenker ikke for mye på statistikk og sånn. Vi tenker på oss selv og vil alltid bli bedre på hver eneste trening og i hver kamp. Men vi har noe på gang, forklarer tomålsscoreren til Aftenbladet.

God følelse inn i ferien

Tilbake i 2004 hadde Viking flere poeng enn i år etter 16 kamper. Da besto Eliteserien av 14 lag og Roy Hodgson ledet de blåkledde.

Viking sluknet den gang utover høsten og tok bare elleve poeng på de ti siste kampene. Det skal de gjøre alt for å unngå i år, hjulpet av den gode følelsen lørdagens seier gir inn i sommerferien.

— Dette betyr veldig mye, spesielt etter det grusomme tapet mot Strømsgodset i forrige kamp. Selvfølgelig hjelper det selvtilliten til laget, og det er gunstig at vi får en sånn seier rett før ferien. Nå skal vi komme sterkt tilbake i andre halvdel av sesongen og jobbe videre, sier Bödvarsson.