STAVANGER (Aftenbladet): Bödvarsson spilte en glitrende kamp for Viking da vertene nedsablet Aalesund og vant 4-1 lørdag.

Islendingens gode sesong kombinert med en kontrakt som går ut sesongen gjør ham til en ettertraktet mann i det kommende overgangsvinduet.

— De snakker stadig sammen

Aftenbladet har allerede omtalt interessen og budene fra Kaiserslautern, og etter lørdagens festforestilling har neppe beilernes interesse blitt indre.

— Er det sånn at dagens kamp fort var din siste i Vikings drakt?

— Det vet jeg ingenting om. Det eneste jeg vet er at Kaiserslautern fortsatt er interesserte, og at Viking og Kaiserslautern stadig snakker sammen. Men akkurat nå er jeg Viking-spiller, og jeg fokuserer på nuet og neste kamp med Viking, sier angriperen til Aftenbladet.

- Men om du får muligheten til å gå nå i sommer, er det en mulighet du vil ta?

— Det er et vanskelig spørsmål. Jeg må se hvordan Kaiserslautern er som klubb, om de passer spillestilen min og andre ting. Vi får se.

— I dag var én av de kampene. Det var veldig positivt med to mål. Men jeg må gi ros til hele laget. Vi viste 100 prosent innstilling og gjorde en bra kamp, smiler Bödvarsson til Aftenbladet.

Jonevret forberedt på å se ham forsvinne

Vikings trener Kjell Jonevret er forberedt på å miste 23-åringen, samtidig som han håper at Bödvarsson ikke forsvinner de neste ukene, men blir værende ut sesongen til kontrakten hans går ut.

— Vi får se hva som skjer, uansett er jeg ikke så urolig for det. Han kommer til å forsvinne før eller senere. Det vet vi, og det skal vi takle.

- Hvor stor ser du at sannsynligheten er for at Bödvarsson blir værende gjennom sommeren?

— Den tror jeg er ganske stor. Vi har en kontrakt med ham til januar, så får vi se det an. Det er først og fremst opp til styret og Jon Dadi selv. Jeg håper han trives hos oss så lenge han er her, hvert fall, sier Jonevret.

Prater videre med Moore

Denne uken har de blåkledde hatt Kiefer Moore på prøvespill. Den høyreiste angriperen ble aktuell etter at Veton Berisha forsvant til Greuther Fürth.

Om Bödvarsson også skulle forsvinne denne sommeren, vil det gjøre plass til briten da Viking vil ha plass til å registrere en ny utlending for spill i Tippeligaen (man kan ha maksimalt ni spillere utviklet i andre land enn Norge i troppen).

— Moore må vi se litt an. Vi må prate videre og vurdere situasjonen. Både vi og han må samle inntrykk og se hvordan vi vil gjøre det videre. For alt vi vet kan det jo dukke opp noe mer på veien mot at overgangsvinduet etter hvert stenger i august, forklarer Vikings trener til Aftenbladet.

Uansett om Bödvarsson skulle forsvinne, så er det ingen tvil om hans bidrag i storseieren mot Aalesund. En seier som har gitt klubben ferten av medaljene og et spennende utgangspunkt før høstsesongen sparkes i gang fredag om to uker med en bortekamp mot Start.