STAVANGER (Aftenbladet): — Jeg har alltid likt tysk fotball, og Kaiserslautern er en stor klubb i en bra liga. Jeg tror spillestilen min ville passet bra der nede, sier Jon Dadi Bödvarsson.

Aftenbladet meldte tirsdag at Viking hadde takket nei til et tilbud fra den tyske 2. Bundesligaklubben Kaiserslautern på Bödvarsson.

Budet på spissen som har seks måneder igjen av kontrakten skal ha vært på mellom 2 og 3 millioner kroner. Med mindre enn seks måneder igjen av kontrakten står Bödvarsson nå fritt til å diskutere med hvilken som helst klubb.

Hvis Viking ikke selger ham i løpet av overgangsvinduet, er det etter det Aftenbladet kjenner til ikke usannsynlig at han i løpet av sommeren signerer kontrakt med en annen klubb. Spissen vil da fullføre kontrakten med Viking og slutte seg til sin nye arbeidsgiver 1. januar.

— Jeg har ikke snakket med Kaiserslautern selv, men jeg har hørt at de fortsatt skal være interesserte - selv om de fikk nei i første omgang, sier Bödvarsson.

- Blir du overrasket om du blir solgt i sommer?

— Nei, jeg gjør ikke det. Vikings modell har alltid vært å hente talenter og selge dem med fortjeneste. Samtidig forstår jeg at det er vanskelig når Veton Berisha har forsvunnet. Det gjør ting litt vanskeligere, sier Vikings islandske spiss.

Bödvarsson trente ikke onsdag på grunn av en liten skade i låret, men regner med å være klar til søndagens kamp mot Strømsgodset borte.

— Dersom det ikke blir en overgang i sommer, er jeg innstilt på å bli i Viking og gjøre en god jobb her. Jeg håper på mye spilletid både for klubb og landslag, sier Jon Dadi Bödvarsson.